TGRT'de 'inanç kayması' mı yaşanıyor?

Diyanetsen Kayseri Şube Başkanı İrfan Kaşıkçıoğlu, Diyanetin çocukların camiye olan ilgisini arttırmak adına oyuncak ve etkinlik bölümleri açmasını "Camiyi yarın kerhane haline de getirirsiniz" şeklinde çirkin sözlerle eleştiren İlahiyatçı - yazar Osman Ünlü'yü sert dille kınadı. TGRT Haber'in iftar vaktinde yayınlanan programında sarf edilen sözlere Kaşıkçıoğlu, 'TGRT'de inanç kayması mı yaşanıyor?' sorusunu yöneltti.

“Terbiyesizlik, karaktersizlik”
Kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ünlü’yü ve TGRT Haber’i eleştiren Kaşıkçıoğlu, “TGRT Haber ekranlarında iftar vaktinde yayınlanan programda, ekran başındaki izleyenler yine bir şokla karşılaştı. Uzun zamandan beri Diyanet üzerinden algı çalışmaları yapan TGRT'de inanç kayması mı yaşanıyor?” ifadelerini kullandı.
İlahiyatçı-Yazar Osman Ünlü'nün konuk olduğu TGRT Haber'de skandal ifadelerle karşılaştıklarını aktaran Kaşıkçıoğlu, “İlahiyatçı - Yazar Osman Ünlü, Diyanet'in çocuklara cami alışkanlığı kazandırmak için, yapılan projelerin camileri ahlaksız mekanlara çevirdiğini söyledi: ‘CAMİYİ YARIN KERHANE HALİNE DE GETİRİRSİNİZ’ ifadelerini kullanan bu kişinin ruhsuz vecibelerle İslam’ı yaşadığını sanması, peygamberin eşsiz şefkatini kendisine örnek alamayışı, sırtında taşıdığı semerdeki kitaplardan nasiplenmemiş olması onun eksikliği, terbiyesizliği, karaktersizliğidir.” dedi.
Cevap bekleyen sorular!
Ünlü’nün TGRT Haber’de sarf ettiği, ‘İnsanları camiye çekecekler. Camilere oyun alanları yapıldı. Cemaat orada namaz kılıyor, çocuklar burada oyun oynuyor. Caiz mi değil... Bunu söyleyince -adamlar ne güzel etkinlik yapıyor- diyorlar. Senin etkinliğin batsın ya! Ne etkinliği bu. Yaptığın iş camiyi bozmak. Affedersin camiyi yarın kerhane haline getirmek.’ sözlerini de paylaşan Kaşıkçıoğlu, “Bu haberle birlikte herkes TGRT’ye ne oldu demeye başladı. Aslında Diyanet İşleri Başkanlığına yapılan saldırının da TGRT üzerinden yapılmış olması, TGRT dünya görüşünü mü değiştirdi, TGRT el mi değişti diyen sayısız insan cevap beklemekte.” açıklamalarında bulundu.
'TGRT din değiştirdi'
Kaşıkçıoğlu tepkisini şöyle sürdürdü, “Bir zamanların dini belgesel kanalı TGRT, Bir zamanların İslam perspektifli tek kanal özelliği olan TGRT din değiştirdi desek yeridir. Çünkü uzun zamandan beri Diyanet üzerinden ciddi algı oluşturmaya çalışıyor.
Bu halkın kanalı olduğunu söyleyen TGRT'nin bu güne kadar yaptıklarını bir yayın hatası, konuk seçimlerindeki zayiat olarak düşünmemiz için en üst düzeyde TGRT yönetiminin 'Diyanet İşleri Başkanlığından- Diyanet İşleri Başkanından ve bütün din görevlilerinden özür dilemesi gerekmektedir.
Özür dilemek yerine hadsiz programların devamı, halkın genelinde 'TGRT din değiştirdi' algısını doğrulayacaktır.”

Haber: Bünyamin Gültekin
 

Bakmadan Geçme