Teröre boyun eğmeyeceğiz

Önceki akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı'na yönelik alçak bir terör saldırısı gerçekleşti. Saldırı sonrasında 41 kişi hayatını kaybederken, 239 kişi yaralandı. Başbakanlık tarafından alınan karar ile bir günlük ulusal yas ilan edildi. Kayseri'deki siyaset, iş dünyası ve sivil toplum örgütleri de saldırı ile ilgili kınama mesajları yayımladı.

 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Şiddetle lanetliyorum

Atatürk Havalimanı’ndaki hain terör saldırısını derin bir üzüntü ve acıyla takip ettim. Bu alçak saldırıyı planlayanları ve yapanları şiddetle lanetliyorum. Mübarek Ramazan ayında böyle bir katliamı gerçekleştirmeleri, bu zihniyetin İslam dininden ne kadar uzak olduğunu, kafalarını kendi uydurdukları batıl fikirlerle nasıl afyonlaştırdıklarını açıkça göstermektedir.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik: Asla amaçlarına ulaşamayacaklar

Bu mübarek günlerde, içinde bulunduğumuz huzur ortamına kasteden alçakça saldırıyı ve terörün her türlüsünü lanetliyorum. Hiç şüphesiz ki yüzyıllardır bu topraklarda yaşayan Aziz Milletimizi haince saldırılarla sarsmak isteyenler asla amaçlarına ulaşamayacaktır.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan: Boyun eğmedik, eğmeyeceğiz

Ülkemizin en kalabalık şehri, dünya başkenti ve dünyanın en büyük havalimanlarından biri olan İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen menfur terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.

Milletimizin huzuruna, birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu alçakça ve haince saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacak, Anadolu kardeşliğine olan inancımız asla sarsılmayacaktır. Bin yıldır bu topraklarda bedel ödeyen bizler, hiçbir zulüm ve şiddete boyun eğmedik. Bundan sonrada eğmeyeceğiz.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak: Birlik olma zamanı

Meydana gelen saldırılar, terörizmin dehşet verici yüzünü bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.

Şimdi birlik olma zamanı. Millet olarak, siyasi iradesiyle, askeriyle, güvenlik güçleriyle, tüm sivil toplum kuruluşlarıyla birlik ve beraberlik içinde hareket etme zamanı.

HAK-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik: Herkes daha sağduyulu olmalı

Terör saldırıların amacı, bu mübarek günde ülkemizin huzur ve istikrarını bozmak ve toplumda bir endişe yaratmaktır. Bu süreçte herkes daha sağduyulu olmalıdır. Huzur, kardeşlik ve barış ayı Ramazan'ı kana bulayan, insani bütün değerleri hiçe sayan İstanbul ve Diyarbakır'daki hain terör odaklarının saldırılarını kınıyor, Şehitlerimize Yüce Allah'tan Rahmet, ailelerine, yakınlarına, milletimize sabır ve metanet diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ahmet Övüç: Milletimizin başı sağ olsun

Devletimize ve Milletimize yönelik gerçekleştirilen, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü zedelemek için yapılan bu alçak saldırının, birlik ve bütünlüğümüze zarar vermesi mümkün değildir. İçinde bulunduğumuz dönemde teröre karşı birlik, beraberlik ve sağduyu içinde ortak hareket etmek her zamankinden daha da büyük önem taşımaktadır.
Ülkemizdeki huzur ve istikrar ortamını hedef alan bu hain saldırıyı lanetliyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz: Saldırıyı kınıyorum

Huzur, kardeşlik ve barış ayı Ramazan'ı kana bulayan, insani bütün değerleri hiçe sayan hain terör odaklarının saldırılarını lanetliyorum. Bu hain saldırı, terör örgütlerinin masum sivilleri hedef alan karanlık yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar: Metanetimizi korumalıyız

 

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bir teröristin önce çevreye ateş edip ardından kendini patlatması sonucunda 36 kişinin hayatını kaybettiği ve 60 yaralımız olduğunu büyük üzüntüyle öğrendik. Aylardır bu tür saldırılar nedeniyle onlarca vatandaşımızı, güvenlik görevlimizi maalesef şehit verdik. Genç yaşlı ve çocuk ayrımı yapmadan herkesi hedef alan eli kanlı teröristler ile onların arkasındaki mihrakları şiddetle lanetliyoruz. Aziz milletimiz bu hain saldırılar karşısında her zaman metanetini korumuştur. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik terörist eylemler asla amacına ulaşamayacaktır.

 

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Şaban Ünlü: Terör amacına ulaşamayacak

 

Ülkemizde güzel şeyler olmaya başladığı zaman diliminde yapılan bu alçakça saldırıyı lanetliyorum. Orada hayatını kaybeden 41 vatandaşımıza Allah’tan rahmet 200’ün üzerindeki yaralılara acil şifalar diliyorum. Terör ve teröristler asla amaçlarına ulaşamayacaklar. Bunu dahili ve harici düşmanlarımızın iyi bilmesi gerekir.

 

Mazlumder Kayseri Şubesi: Duyarlı olmaya davet ediyoruz

Bir süreden bu yana gergin olan Türkiye- Rusya ve Türkiye –İsrail ilişkilerinin düzeltilmeye çalışıldığı, Filistin ve Suriye’de akan kanın durması için bir umut ışığının ortaya çıktığı, Müslüman dünyasının mübarek Ramazan ayında yapılan onlarca insanımızın evine ateş düşüren ve terörle hukuku ve insan haklarını ortadan kaldırmayı amaçlayan bu acımasız saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına başsağlığı diliyor bu menfur saldırıların bir daha yaşanmaması için vatandaşlarımızı ve güvenlik güçlerini daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.

 

Memur-Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan: En ciddi cevap sağduyulu olmak

Her zaman olduğu gibi kardeşlik kararlılığımızla ortaya koyduğumuz milli duruşumuz, teröre vereceğimiz en ciddi, akıllı ve sağduyulu karşılık olacaktır. Bu kanlı, kirli saldırılar, birlikte ortaya koyduğumuz kararlılığı daha da pekiştirecektir. Terörün hain emel ve amaçlarına hizmet etmeyecek bir bilinç ve duyarlıkla bu ve bütün terör saldırılarını tekrar kınıyor, aziz milletimize başsağlığı diliyoruz.

İstanbul'daki terörün acısını paylaşan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Sokağı çerçevesindeki etkinlikler ile Ramazan Tırı programını iptal etti. Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından dün tüm il müdürlükleriyle eşzamanlı düzenlenmesi planlanan "Yaz Spor Okulları" açılış töreni iptal de edildi.

 

Kayseri Gündem

Bakmadan Geçme