Telekulak mağduru Hasetçi FETÖ' den davacı

Selam Tevhid kumpas davası kapsamında Kayseri'den dinlenen beş kişiden biri olan Eski Milli Boksör Faruk Hasetçi'nin Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada ifadesi alındı. Hasetçi, müşteki olarak çağırıldığı mahkemede kendilerini dinleyen kişi, örgüt ve gruptan davacı oldu.

 Sözde Selam Tevhid örgütü adı altında fişlenerek usulsüzce dinlenenler arasında Kayseri’den 5 isim var. Bu isimler arasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Şükrü Karatepe, Başbakan Başdanışmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Doğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş ve Eski Milli Boksör Faruk Hasetçi bulunuyor.

Dün Kayseri 2. Ağır ceza mahkemesinde Selam Tevhid kumpasının davası görüldü. Dava kapsamında dinlenenler arasında bulunan Faruk Hasetçi mahkemeye tanık olarak çağırıldı. Davaya müşteki olarak katılan Hasetçi mahkemede verdiği ifadede kendisini usulsüzce dinleyen kişilerden davacı olduğunu belirtti. Hasetçi, “Sözde Selam Tevhid örgütü altında Türkiye genelinde fişlenerek 2150 kişi arasında ben de bulunuyorum. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tanık sıfatıyla çağrıldım. Mahkemede ifademi verdikten sonra bizleri dinleyen kişi, grup ve örgütten davacı olduğumu beyan ettim. Bu kapsamda Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere memleket sevdalısı birçok kişi bu isimle adlandırılarak dinlendi. Ses kayıtlarını ülkemizi dünyada karalama kampanyalarında kullandılar. Kayseri’de dinlenen 5 kişi var. Bizim dinlendiğimiz İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından tespit edildi” diye konuştu.

968 müşteki

İstanbul Adliyesinde Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar, MİT Müsteşarı, üst düzey siyasi parti temsilcileri, gazeteciler ve kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu 968 kişi müşteki sıfatıyla yer aldı.

Haber ve foto: Ahmet Bolat

 

Bakmadan Geçme