Tekden, Seyyid Ahmet Arvasi'yi anlattı

Hunat Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda Alperen Ocakları tarafından düzenlenen Seyyid Ahmet Arvasi ve İdeal Türk Gençliği konulu konferansta Dr. Kemal Tekden, Seyyid Ahmet Arvasi ışığını ve ideal Türk gençliğini anlattı.

Cumartesi günü akşam Hunat Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Alperen Ocakları İl Başkanı Mahmut CÖMERT, il yönetimi, Ocak gençleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Katılımcıların büyük dikkatle dinlediği konferansta Kemal Tekden, Arvasi hocanın yaşamı hakkında bilgiler verdi. Özellikle Arvasi hocanın dava inancına vurgu yapan Tekden, bir dava peşinde koşan gençlerin aksiyoner olması ve kullandıkları kelimelerin içini doldurmaları gerektiğini belirtti. Arvasi hocanın milliyetçilik anlayışına değinen Tekden, Arvasi hocanın milliyetçilik anlayışına göre, hiç kimsenin kavmini sevmekle suçlanamayacağını ve hiç kimsenin de kendi kavmini diğer kavimlerden üstün görmemesi gerektiğini söyledi.  Tekden, Seyyid Ahmet Arvasi’nin kaleme aldığı kitaplar hakkında bilgiler vererek konferansı sonlandırdı.

Seyyid Ahmet Arvasi:

1932 yılında Ağrı’nın Doğu Beyazıt İlçesinde doğdu. Öğretmen ve yazar olan Seyyid Ahmed Arvasi 1988 yılında daktilosunun başında dünya hayatına gözlerini yumdu.  En ünlü eseri 3 ciltlik Türk-İslam Ülküsü kitabıdır.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme