Tarihi çarşılar AVM'lere karşı birleşti

Aralarında Kayseri, İstanbul, Bursa ve İzmir'in de bulunduğu 7 ilde faaliyet gösteren çarşılar, Tarihi Çarşılar Federasyonu (TÇF) çatısı altında birleşerek güç birliği yaptı.

 Açık alanlarda faaliyet gösteren çarşıları alışveriş merkezlerine karşı güçlendirmek maksadıyla kurulan federasyonun kurucu başkanlığına Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği (BTÇHB) Başkanı Muhsin Özyıldırım getirildi. Tarihi Çarşılar Federasyonu’nun hizmete girmesi, Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kayhan Döner Sofrası’nda gerçekleştirilen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Kayseri Kapalı Çarşı, İstanbul Kapalı Çarşı, İzmir Kemeraltı Çarşısı, Edirne Alipaşa Çarşısı, Konya Tarihi Bedesten Çarşısı, Kahramanmaraş Kapalı Çarşı ve Bursa Tarihi Çarşı Hanlar Birliği, ortak amaç ve gayeler etrafında bir araya gelerek, 8 aylık müzakere sonucunda Tarihi Çarşılar Federasyonu’nu kurdu.


TÇF ve BTÇHB Başkanı Muhsin Özyıldırım, aylar süren toplantı ve müzakereler sonucunda federasyon kurmaya karar verdiklerini ifade etti. Federasyonun kuruluşuna ilişkin kararın 3 Mart tarihi itibariyle resmen alındığını vurgulayan Özyıldırım, “Kurucu yönetim kurulumuz 9 kişiden oluştu. Federasyon merkezinin Bursa’da olması uygun görüldü. Bursa Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere yerel yönetimlerle kat ettiğimiz mesafe memnuniyet vericidir. Turizm merkezi olan tarihi çarşılarımızın bu birlikteliğinin ülke bütünlüğü anlamına geldiği aşikârdır. Bu birliğin daha da güçlenmesi için diğer tarihi çarsılarımızla en kısa sürede buluşmak yegane hedefimizdir. Federasyonumuz kent ekonomilerine, çarşılarımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.


(İHA)

Bakmadan Geçme