Tariflerini kızlarına öğretmek için YouTuber oldu

Yaptığı yemeklerin tariflerini kızlarına da öğretmek için videolar çekmeye başlayan Kayserili Necla Öztürk çevresindekilerin tavsiyesiyle bu videoları sosyal paylaşım sitesi YouTube'a yüklemeye başladı. 'Necla'nın Mutfağı' ismini verdiği kanalında Kayseri şivesiyle anlattığı yemek tarifleri binlerce kişi tarafından izlenen Öztürk, fenomen olma yolunda ilerliyor.

Yemek yapmayı çok sevdiğini, 10 yaşındayken baklava ve su böreği yapmaya başladığını belirten Necla Öztürk, kızlarının yemek yapmaya ilgisiz olduklarını görünce tariflerini video çekerek kızlarına anlatmaya başladı. “İlerde annem bunu nasıl yapıyordu dediklerinde açıp izlesinler diye videolar çektiğini” söyleyen Öztürk, geçen sene kızlarının ve çevresindekilerin ısrarı üzerine bu videoları sosyal paylaşım sitesi YouTube’a yüklemeye başladı. “Necla’nın Mutfağı” adını verdiği kanalında Kayseri’nin yöresel yemeklerini ve kendi tarifleriyle anlatan Öztürk kısa sürede binlerce beğeni aldı.

“Öneri ile kanalımı açtım”
İlk önce kızlarının yardımıyla vidolarını çekmeye başlayan Necla Öztürk daha sonra bir kamere ayağı alarak kızlarını bu dertten kurtardığını söylüyor. 2017’nin Mayıs ayında YouTube kanalını açan Öztürk, “çocuklarım, yeğenlerim mobil oyunlarla ilgili videolar çekiyorlar. Bana ‘senin de videolarını yayınlayalım. Biz sana yardımcı oluruz’ dediler.  Onlar kanalı açtı. Bana tarif etti. Şimdi kendim kontrol ediyorum. İlk önce kızlarımın yardımıyla çekim yapıyordum haliyle tarifler uzun sürünce şikâyet etmeye başladılar. Daha sonra bir kamera ayağı aldım. Kızlarımı o dertten kurtardım. Montajı da artık kendim yapıyorum. Daha profesyonel bir kameram olsa daha iyi çekimler yaparım.” şeklinde konuştu.

“Küçük yaşta yemek yapmaya başladım”
Çocukluğundan beri yemek yapmaya çok hevesli olduğunu, yeni tarifler öğrenebilmek için televizyondaki yemek kanallarını kaçırmadan takip ettiğini belirten Necla Öztürk, bu konuda en büyük destekçisinin ise anne ve babasının olduğunu, hevesini kırmamak için yemekleri kötü de olsa beğenerek yediklerini aktardı. Öztürk, ”annemi yemek yaparak sevindirmek hoşuma gidiyordu. Onun için yemekler yapıyordum. Babam da ben öğreneyim diye elinden geleni yaptı. Çok küçük yaşlarda mantı açmaya, baklava ve börek yapmaya başladım. 19 yaşında işkembe çorbası yapıyordum.” dedi.  
Twitter Instagram, Facebook hesaplarını da aktif olarak kullanan Öztürk, şu an amatör olarak devam ettiğini ama kanalını geliştirmek için farklı tarifler üzerinde çalıştığını kaydetti.

2 bin izlenme
En çok izlenen tarifinin su böreği tarifi olduğunu vurgulayan Öztürk,” kanalımda baklava, su böreği, tandır böreği, kete gibi birçok hamur işi tarifini püf noktalarını vererek paylaşıyorum. Videolarımın altına yazılan yorumlar da hep olumlu yönde… Bu da beni motive ediyor. Onların yorumlarına yönelik tarifler de yapmaya çalışıyorum. Henüz 50 takipçim var ama videolarım 2 binin üzerinde izleniyor. Videolarımda kendimi göstermiyorum. Ama ‘sizi de görmek istiyoruz’ diyenler oluyor. Ben de bir kampanya başlattım, ‘100 takipçiye yüz’ diye eğer yüz takipçim olursa kendimi göstereceğim.” İfadelerini kullandı.
İki haftada bir video yüklemeye çaba gösterdiğini söyleyen Öztürk, ilerde iğne oyası ve ev işleriyle ilgili bilgilerini paylaştığı videolar da çekmeyi düşündüğünü belirtti. 
 (Haber- Fotoğraf: Tuba Köksal)

Yorumlar 1
Bediriye 20 Mart 2018 19:47

Super bi dusunce

Bakmadan Geçme