Suriyelilere 'Kardeşlik Gecesi'

Kayseri Suriyeliler Ensar Eğitim ve Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ' Kardeşlik Gecesi' gerçekleştirecek. Savaşın izlerini silmek ve moral vermek için yapılan gece 12 Kasım günü Gültepe Kültür Merkezinde yapılacak.

Savaştan kaçarak Kayseri’ye yerleşen Suriyeliler Gültepe Kültür Merkezinde “1. Kardeşlik Gecesi” ile bir araya gelmeye hazırlanıyor. Kayseri Ensar Derneği tarafından düzenlenen gece 12 Kasım Cumartesi günü saat 19.00’da Kuran ziyafetiyle başlayacak. Günün anlam ve önemi anlatan konuşmalar ile Arapça ve Türkçe ilahiler okunarak devam edecek. Kardeşlik gecesinin finalinde sinevizyon ve Suriyeli çocuklar tarafından hazırlanan gösteri sunulacak.
“Gelin kardeş olalım!”
“Gelin kardeş olalım” sloganıyla her kesimden katılım beklediklerini belirten Kayseri Ensar Derneği Başkanı Muzaffer Marangoz,” Biz Ensar’ız! Biz kardeşiz! İlk kez düzenleyeceğimiz gecemize gelin ve kardeş olalım. Allaha teslim olmak, Müslüman olmaktır. Müslüman olmak, kardeş olmaktır. Kardeş olmak, Ensar olmaktır. Gecede Suriyeli kardeşlerimizin üzerinde 5 yıldır devam eden savaşın izlerini silmek ve kardeşlik duygularını pekiştirmek istiyoruz. Her kesimden kardeşimiz bize katılır ve destek verirse başımızın üzerinde yeri vardır” dedi.
Haber : Ahmet Bolat      özell
 

Bakmadan Geçme