Suriye katliamının yeni sanığı Rusya

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları, Rusya'nın Suriye'deki saldırılarını ve hava sahamızı tacizlerini kınadı.

Haber: M. Safa Asaroğlu

Hilal-Der Şubesi’nde basın toplantısı düzenleyen Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları sözcüsü Ahmet Taş; ”Suriye’de 4 yıldan bu yana devam eden iç savaş son bir haftada Beşar Esed’in yardımına koşan Rusya’nın katliamına sahne olmaya başladı. Kendi halkının katili Beşar Esed’e destek için Suriye’ye yerleşen Rusya, başta Türkmenler olmak üzere muhalif Müslümanlara hava bombardımanları ile katliamlar yapmaya devam ediyor.” dedi.

Son dört günde ciddi kayıpların olduğuna dikkat çeken Taş; ”Rus savaş uçaklarının bombardımanları sonucunda şehirler, köyler harabeye döndü. Çoğunluğu Türkmen olmak üzere 400’den fazla Suriye vatandaşı hayatını kaybetti. Katliamda hızını alamayan Rus uçakları Türkiye hava sahasını da ihlal ve savaş uçaklarımızı taciz ederek tehlikeli bir girişime daha imza atmış oldu.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Taş, açıklamasının sonunda uluslararası kuruluşları göreve çağırarak şunları söyledi: “Kayseri Gönüllü Kuruluşları olarak, Rusya’nın Suriye halkına karşı başlattığı acımasız katliama çeşitli hesaplarla destek veren İslam ülkelerinin yöneticilerini şiddetle kınıyor, hayatını kaybeden Suriye vatandaşı Türkmenler ve diğer Suriyelilere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, halen devam eden Rus saldırılarının ve katliamının bir an önce durdurulması için Birleşmiş Milletleri, NATO’yu ve İslam İşbirliği Teşkilatını acil müdahaleye davet ediyoruz.” 

Bakmadan Geçme