• Haberler
  • Gündem
  • Şükrü Karatepe: Başınız dik olarak zaferi kutlayın

Şükrü Karatepe: Başınız dik olarak zaferi kutlayın

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Şükrü Karatepe referandum ile ilgili yaptığı değerlendirmede, 'Önemli olan evet ve hayır oylarının oranı değil sonuçtur.' diyerek, 'Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Allah'ın izni ve milletin iradesiyle zoru başardık. Allah'a şükrederek ve gönül rahatlığı içinde başınız dik olarak zaferi kutlayın.' ifadelerini kullandı.

Yapılan halkoylamasının siyasi iktidarı belirleyen bir seçim olmadığını dile getiren Karatepe, “Hükümet sisteminin değişmesine ilişkin olarak Meclis'te kabul edilen bir yasama işleminin halk tarafından onaylanmasıdır. Önemli olan evet ve hayır oylarının oranı değil sonuçtur. Sonuçta milletin çoğunluğu evet diyerek meclisin kabul ettiği işlemi uygun bulmuştur. Şu andan itibaren Türkiye'nin hükümet sistemi Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir. Bu sisteme karşı olanların, meclis üye tam sayısının en az üçte birinin imzası ile yeni bir anayasa değişikliği teklifi vermesi ve o teklifin de yine aynı süreçlerden geçerek halk tarafından onaylanması gerekir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Allah'ın izni ve milletin iradesiyle zoru başardık.” şeklinde konuştu.
“Allah’a şükrederek ve gönül rahatlığı içinde başınız dik olarak zaferinizi kutlayın.” diyen Karatepe, “Cumhurbaşkanı hükümet sistemi vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun” temennisinde bulundu.
Haber: Bünyamin Gültekin
 

Bakmadan Geçme