SP'de hedef meclis grubu

Saadet Partisi Kayseri Milletvekilli Adayları Mahmut Arıkan ve Fatih Aydın gazetemizi ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Arıkan 'Bireysel başvuru yoluyla mecliste grup kurmak istiyoruz' dedi

“70 bin oya ihtiyacımız var”

Saadet Partisi Milletvekili adaylarından Saadet Partisi Eski İl Başkanı 1. Sıra milletvekilli Adayı Mahmut Arıkan ve Saadet Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı ve 2. sıra milletvekilli adayı Fatih Aydın gazetemizi ziyaret ettiler. Ziyarette Konuşan Arıkan; “Kayseri’den bireysel başvuru yoluyla vekil olabilmemiz için 65-70 bin oya ihtiyacımız var. Geçen seçimde 25 bin adet oy aldık. Bu seçimde hedefimiz 80 bin oy. Şuanda Kayseri’de 4 bin tane gönüllü üyemiz var. Biz bu üyelerimize diyoruz ki, herkes 20 oy getirsin oylarımız 3 katına çıksın, ricamız bu yönde. Bireysel başvuru yoluyla mecliste grup kurmak istiyoruz. Kurulacak bu grupta AK Parti’yi rahatlatacaktır.” ifadelerini kullandı.

Anayasaya bireysel başvuru yapacağız

Sessiz, farklı bir metotla ilerlediklerini belirten Fatih Aydın ise “Aday olduğumuz ilden eğer vekil olabilecek kadar oy alırsak anayasaya bireysel başvuru yapacağız. Anayasa Mahkemesi diyor ki sizin hakkınız gasp edilmiş, diyerek mazbatayı seçilen adayımıza veriyor. Biz bu şekilde vekil çıkarabileceğimiz 20-25 tane il tespit ettik. Mecliste bu şekilde bir grup kurmak istiyoruz.“ şeklinde konuştu.

Ziyarette gençlik üzerine açıklama yapan Aydın “Bizim partimizin başına gelen şeyler kolay şeyler değil 4 kez kapatıldı. Paralel Yapıya bir iki operasyon yapıldı. Ortada cemaat falan kalmadı. Bize sürekli operasyon yapılıyor. Biz milletin gönlünde hep varız. Biz millete yanlış bir şey yapmadık. O yüzden biz hep varız. Hemen filizlenebiliyoruz. Hocamızın kaybından sonra 4 yılımızı teşkilatlara ve eğitimlere ayırdık.” dedi.

“Genel Başkanımız aday ol dedi”

Ziyarette sorularımızı yanıtlayan Arıkan, seçimden sonra vekil olamazsa genel merkezde görev alıp almayacağı ilişkin sorumuza  “Her görevi yaparım aday olmam demiştim.  Gelinen süreçte Genel Başkanımız davet etti. Aday ol dedi. Biz de aday olduk. Farklı bir görev kararı ise Kongre’de verilir.” şeklinde cevapladı.

Haber: Veli Gögebakan -Taha Tayfun Bağcı

Bakmadan Geçme