Soğanlı'da Turizm Haftası hareketliliği

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş 'Turizm Haftası' kutlamalarının bez bebekleri ile ünlü Soğanlı'da yapılacağını söyledi.

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası’nın bu yıl Vali Orhan Düzgün’ün isteği üzerine 40 bin civarında yerli ve yabancı turisti ağırlayan Soğanlı Mahallesinde yapılacağını duyuran İsmet Taymuş, “İlimizde çok geniş bir program hazırlandı. Programımız Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayacak. Vali bey bu yıl kutlamayı Yeşilhisar’ın Soğanlı mahallesine aldırdı. Soğanlı Mahallesi bölge turizmi açısından çok önemli bir yer ve bölgeye yılda 35-40 bin turist geliyor. O nedenle burada kutlama yapılacak” diye konuştu.

Kutlamaya katılmak isteyenler için Büyükşehir Belediyesi tarafından Soğanlı Mahallesine otobüs kaldırılacağını dile getiren İl Müdürü İsmet Taymuş, “Turizm işletmecileri, turizm çalışanları, turizm öğrencileri ve davetliler Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla otobüslerle gideceğiz. Resim programıyla başlayıp, Soğanlı tanıtım gezisi gerçekleştirilecek. Yörük çadırı yöresel ürünlerin sergilendiği küçük stantlar olacak, daha sonra içmeler bölgesinde şifalı suyumuz var oraya gidilecek, daha sonra da Sultan Sazlığı ziyaret edilecek. Keşlik-Erdemlik gezilerinden sonra da ile geri dönülecek. Ertesi gün yani 16’Nisan’da Talas Ali Saip Paşa Sokağı tören yapılacak. Katılımcılar, sokağı rehberler eşliğinde gezebilecek. Havanın iyi olması koşuluyla da Ali Dağı’nda paraşüt gösterileri yapılacak. Hürmetçi çiftliğinde bir etkinliğimiz vardı. 18 ve 19 Nisan’da konferanslarımız olacak. 20 Nisan akşamı Hacılar Kültür Merkezi’nde ‘Yeşilçam Şarkıları’ konserinden sonra 21 Nisan’da Bünyan gezisi ile etkinliğimiz sona erecek. Etkinliklerimize tüm halkımız davetlidir” şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme