Siyasiler konuşmalarına dikkat etmeli

CHP İl Başkanı Keskin, ülkenin hassas bir süreçten geçtiğini söyleyerek, 'Bu süreçte herkes konuşmalarına dikkat etmeli, özellikle de siyasiler…' dedi.

CHP İl Başkan Feyzullah Keskin yazılı yaptığı açıklamada, “Yaşadığımız son süreçte ülkemizde anlam veremediğimiz ve üzücü haberlerle güne başlar olduk. Şehit haberleri olağan hale geldi. Toplumsal duyarlılığımız kaybolmaya, tepki verme özelliğimizi kaybetmeye, yaşananlar sanki başka bir ülkede yaşanıyormuş gibi izlemeye başladık. Eğer bir toplumun duyarlılık refleksi kaybolmaya başlanmış ise sonuçları vahim olur. Bu süreçte herkes konuşmalarına dikkat etmeli, özellikle de siyasiler dikkat etmeli.” dedi.
Lozan konusu
“Eğer bu ülkenin kuruluşundaki değerlerine gerekli saygı gösterilmez ve yok sayılmaya başlanılırsa sonuçlarının huzursuzluğa neden olacağı düşünülmeli.” diyen Keskin, “Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde yapılan açıklamaların iyi niyetli olmadığını, Kurtuluş ve kuruluş sürecindeki Lozan’ın değerini düşürmeye çalışmak son derece üzücüdür. Ve bunu ülkemizin Cumhurbaşkanının ifade etmesi talihsizliktir. Hangi gerekçe ve akılla, bir darbe belası ile uğraşırken Lozan gündeme getiriliyor anlayamıyoruz. Yoksa FETÖ‘nün siyasi kanatlarına neden dokunulmuyor refleksi oluşmaya başlanınca gündem değiştirilmeye mi çalışılıyor? Yoksa ileride ‘beni kandırdılar’ veya ‘yanılttılar’ mı denilecek. Bu talihsiz ve rencide edici ifadelerden kaçınılmalı Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş değerlerine gerekli özen ve önem gösterilmelidir.” ifadelerini kullandı.
Kurumsal Haber
 

Bakmadan Geçme