Sınav mağduru ıhlamur ağaçları

Geçtiğimiz hafta sonu Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) ağırlıklı olarak yapıldığı Erciyes Üniversitesi Kampüsü'nde sınav öncesinde ve sonrasında ortaya hoş olmayan görüntüler çıktı. Sınava giren aday öğrencilere refakat eden ailelerin yaklaşık 3-4 saat bekledikleri kampüste bulunan ıhlamur ağaçlarına zarar verdiler.

 Kampüs içerisinde bulunan ıhlamur ağaçlarının çiçeklerini toplamak isteyen veliler ağaçların dallarını kırarak yapraklarını döktüler. Sınav sonrasında ortaya çıkan manzara ise hem düşündürücü hem de üzüntü vericiydi.

 

Öğretim üyeleri tepki gösterdi

Birçok ağacın tahrip edilmesiyle ortaya adeta yağmalanmış görüntüsü çıkarken, öğretim üyelerinin bazıları duruma tepki gösterdi.

 

Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sevinç Üçgül gördüğü manzara sonrasında yaşanan olayı "Çiçekleri toplanan ağaçların durumunu savaştan çıkmış yaralı askerlere benzeterek yorumladı.

 Prof. Dr. Üçgül, duyduğu üzüntüyü şu şekilde ifade etti:

"Toplum olarak bu kadar mı duyarsızlaştık? Veya hepimiz gördüğümüz her şeyi menfaatimize yönelik bu kadar kötü kullanmayı kendimizi hak olarak mı görüyoruz. "

 

Haber: Ramazan KARAKUŞ 

 

Yorumlar 1
müjdat karsantı 24 Haziran 2016 10:28

ıhlamur çiçegi çok faydalı bir içecektir. agacında kalan çiçeğin nasıl bir faydası olacak bilmiyorum.o gün ben ve birkaç kişi agaça zarar vermeden yabancı diller yüksek okulunun bahçesinden topladık.

Bakmadan Geçme