Şiddetin faili eğitim sistemi

Saadet Partisi Kayseri Kadın Kolları Eğitim Başkanı Emel Genç, kadına yönelik şiddetin gerçek failinin eğitim sistemi olduğunu dile getirerek, bunun ancak ahlak ve maneviyatla engellenebileceğini söyledi.

 08 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Saadet Partisi İl Başkanlığı’nda Kadın Kolları tarafından günün anlam ve önemine ilişkin bir basın açıklaması yapıldı. Kadın Kolları Eğitim Başkanı Emel Genç, bir grup partili ile düzenlediği basın toplantısında kadına yönelik şiddete değindi.

 Kadına şiddetin gerçek failinin eğitim sistemi olduğunu belirten Emel Genç, “Şiddet; birey için öğrenilen bir olgudur. Doğuştan, genetik karakteri değildir. Kişi yaşam sürecinde aileden, okuldan, çevreden etkileşimi ile şiddeti öğrenir. Yazılı ve görsel medya bu öğrenme sürecini hızlandırmaktadır. Bu bilgilerin ışığında şiddet mağduru kadınların gerçek faiileri; insanımızı milli ve manevi değerlerden koparan, bireyselleştiren, bencil ve hedefsiz yapan, sadece tüketen, hevası ile hareket eden, yerim-içerim-dilediğimi yaparım felsefesini dayatan kapitalizm ve aynı hedefe yönlendiren, dünyevileşmeyi gaye edinen eğitim sistemimizdir” dedi.

Şiddeti maneviyat önleyebilir

“Kadına şiddeti; ahlak ve maneviyat engelleyebilir” diyen Genç,Kadına şiddeti hak sayanlar, töre cinayetleri, çocuk yaşta gelinler memleketimizin derin yaraları olmakla beraber, sadece ülkemizde değil, tüm dünyada da bilinçli şekilde kadın istismarı yapılmaktadır. Bu istismara ve şiddete sebep olan ahlaki dejenerasyon 21.yüzyıl dünyasında daha çok artmıştır. Daha iyi yemek, daha iyi giyinmek ve daha iyi yaşamaktan başka hedefi olmayan, narsist, bireyselci insana sunulan kadın, maalesef cinsel bir meta, ticari bir unsur olmaktan kurtulamamıştır. Kadının bedeni tüm sektörlerde reklam amacı olarak kullanılmakta, bu acımasız ve aşağılık kapitalist ekonomik düzen adeta tüm zihinlerde bunun normalleşmesini sağlamaktadır. Kadınlara yönelik şiddet, tecavüz ve hak ihlallerini ırkçı, kafatasçı, Siyonist zihniyetin mahsulü kapitalist Batı medeniyetinin dünyada yükselen ve ilerleyen değerleri karşımıza cinsel sapkınlıklar, nikâhsız beraberlikler, nesepsiz çocuklar, çocuk yaşta anneler, intiharlar, madde bağımlılıkları, mahvedilmiş bir çevre ve sefalet çıkarıyor. Bu medeniyet büyük buhranı önleyecek güce, hakikate sahip değildir” şeklinde konuştu.

Diploma şiddeti önleyemiyor!

 Milletin ruhuna ve inancına uygun olmayan değerlere sahip kopyala-yapıştırdan öteye gitmeyen eğitim sisteminin, zihniyetinde "Önce Ahlak ve Maneviyat" demeden bu sorunların çözülemeyeceğini dile getiren Genç, şunları söyledi:

“Ülkemizdeki eğitim seviyesi, yükselmesine rağmen kadına uygulanan şiddetin oransal büyümesi de bizi kaygılandırmaktadır. Anlaşılmıştır ki şiddete, sadece diploma ile çözüm bulmak yeterli değildir. Saadet Partisi Kadın Kolları olarak bu sorunlara çözümü ise kadının, ailedeki ve toplumsal hayattaki yerine ait zihniyetin, kadına yönelik bakış açısının, Efendimizin bize bildirdiği referanslar çerçevesinde değiştirilmesinde görüyoruz. Veda Hutbesi'nde Efendimiz (say): 'Ey insanlar! Kadınların haklarına riayet etmenizi ve bu hususta Allah'a karşı sakınmanızı tavsiye ederim' demiştir. 'Kadınlara yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin, onlara vurmayın ve onları kötülemeyin' buyurmuştur. Toplumsal seferberlik ile ahlaklı insan olmanın, erdemli olmanın, insana, canlıya hatta eşyaya saygılı olmanın gereği anlatılmalı, dünyayı, insanları, kadınları tüketmek yerine 'emanet olduğu' bilinci inşa edilmeli ve korunmalıdır. Kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk insanlığı, bu toplu cinnet halinden kurtarıp sulh, selamet, saadet, kardeşlik, eşitlik, sevgi, adalet, hürriyet, haysiyet dairesinde emniyete alacak yegâne nizam Milli görüştür. Milli Görüş'ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi olarak; bütün insanlara adil bir düzen yeni bir dünya için, ülkemizin en köklü ve en büyük kadın siyasi teşkilatı olarak var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Haber-Fotoğraf: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme