SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR YAĞIŞLAR GELİYOR

Kayseri'de sonbahar mevsimi etkisini göstermeye başlıyor. Meteorolojik veriler kent merkezi ve ilçelerde hava sıcaklıklarında düşüş yaşanacağı ve gelecek hafta ortasından itibaren yağışların etkili olacağını gösteriyor. Mevsimsel geçişte kentteki hava sıcaklığı 12-15 derece düştü.

Sonbahar mevsiminin ilk ayı olan Eylül’de yaprakların renginin sarıya doğru dönmeye başlaması hava sıcaklıklarının düşüşe geçtiğinin habercisi oluyor. Gündüz vakitlerinde güneşli hava ile sıcak aldatıcı olabiliyor. Mevsimsel hava değişiminin farkına varamayan vatandaşlar güneşin sıcaklığına aldanarak soğuk algınlığı ve ishal rahatsızlıklarıyla soluğu hastanelerde alıyor.

Sıcaklıklar düştü
Ağustos ayında 40 dereceleri bulan hava sıcaklıkları Eylül ayında 12 ila 15 derece düştü. Meteorolojik veriler hava sıcaklılarının düşüşünün yağışların habercisi olduğunu doğruluyor. Eylül ayı ortasında kente yağan sağanak ile kent kırsalına ve Erciyes Dağı zirvesine yağan dolu ve kar mevsimin etkisini göstermeye başladığını belgeliyor. Bugünden itibaren kentteki beş günlük en düşük hava sıcaklığı kent merkezi ve ilçelerde 5 ila 15 derece, en yüksek hava sıcaklığı 23 ila 29 derece olacak. Hafta sonu az bulutlu olanKayseri yeni haftaya parçalı bulutlu yağışlı olarak girecek. Salı ve Çarşamba günü Develi, Pınarbaşı, Sarız, Tomarza ve Yahyalı ilçelerinde yağış bekleniyor. Yerleşim yerlerinde sağanak olarak görülecek yağışlar kırsalda dolu ve yer yer kara dönüşecek.

Rüzgâr şiddetini artıracak
Meteorolojik veriler Çarşamba gününden sonra havanın az bulutlu ve güneşli devam edeceğini gösteriyor. Bugün rüzgar kuzeybatıdan saatte 13 kilometre hız ile esecek. Pazar, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri Batıdan esecek rüzgârın hızı 12 ve 13 kilometre/saat olacak. Ancak Çarşamba şiddetini artıracak olan rüzgâr hızını yağışlarla birlikte iki katına çıkartarak saatte 24 kilometre/saat hıza ulaşacak. İlçelerde rüzgâr değişik yönlerde esmeye devam edecek.
Haber: Ahmet Bolat

Bakmadan Geçme