SGK İşgörmezlik Raporu Hangi Durumlarda Alınır?
Sigortalı çalışan her insan sağlık hizmetlerinden de yararlanır. Çalıştığı süre içinde iş kazası geçiren ya da çeşitli şekillerde iş görmezlik raporu alan kişiler çalışmadığı günler boyunca ücret almaya hak kazanır.
İş görmezlik ödemesi nasıl sorgulanır?
Sigortalı çalışan her insan sağlık hizmetlerinden de yararlanır. Çalıştığı süre içinde iş kazası geçiren ya da çeşitli şekillerde iş görmezlik raporu alan kişiler çalışmadığı günler boyunca ücret almaya hak kazanır. Ancak bu hakkı kazanması için bazı şartları da yerine getirmesi gerekir. İnternet üzerinden yapılacak online bağlanma sonunda e-devlet şifresi ile giriş yapılarak 4A/4B işgörmezlik ödemesi görme başlığının altındaki hizmete giriş yaparak işgörmezlik ödemenizin olup olmadığını görebilirsiniz.
İşgörmezlik raporu hangi durumlarda alınır?
· İşgörmezlik raporunun alınması için bazı şartların yerine gelmiş olması gerekir.
· Çalışan kişinin raporu aldığı zaman 90 günlük sigorta priminin de yatmış olması gerekir.
· Bir başka şart ise kişinin iş kazası geçirmesi ya da meslek hastalığı geçirmesi gereklidir.
· Rapor ödeneği en az üç günlük olmalıdır.
· Hamile çalışan kadınlarda da aynı şekilde 90 günlük sigorta priminin yatmış olması şartı aranır.
Sigorta kurumunun resmi sitesine giriş yaparak işgörmezlik ödemenizin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. E-devlet şifreniz ile sisteme giriş yaparak ödeme durumunuz hakkında bilgi alabilir eğer böyle bir ödemeniz yoksa “sisteme kayıtlı işgörmezlik ödeme bilgisi bulunmuyor” şeklinde bir mesajla bilgilendirilirsiniz.