Selda Avcı'nın Mutfağı…

İçli Gözleme Tarifi

 Malzemeler:

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 domates
  • Sıvı yağ
  • Kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

 

Hamuru için;

  • 3 çay bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • Aldığı kadar un

Yapılışı:

Hamuru yoğurup 10 dk. Dinlendirelim. İçi için soğanı küp küp doğrayıp kıymayla beraber sıvı yağda kavuralım,  rengi dönene kadar karıştırıp domatesi ekleyelim, baharatlarını atıp karıştıralım, pişince ocaktan alalım biraz soğumaya bırakalım, ardından hamuru bezelere ayıralım, ben 8 bezeye ayırdım unla beraber yuvarlak şekilde açıp sıvıya ile biraz yağlayalım. Hamuru kenarlardan içe katlayıp içinden yerleştirelim, kalan kenarda hamuru üzerine kapatıp yağsız tavada kızarana kadar orta ateşte pişirelim, pişince üzerine tereyağı sürelim afiyet olsun.

Bakmadan Geçme