Malzemeler:
5 adet günlük yufka
Arasına sürmek için:
2 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
İçi için:
4 5 adet haşlanmış patates
1 soğan
Sıvı yağ
Tuz, karabiber, salça, nane
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Susam veya çörek otu
Yapılışı:
Önce patatesleri haşlayıp, soyup eziyoruz. Tavaya sıvı yağını koyup doğradığımız soğanları içine atıyoruz ve pembeleşene kadar kavuruyoruz. Salçasını, karabiberini, nanesini ve tuzunu atıp karıştırıyoruz. Patatesleri de koyup karıştırıyoruz ve ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Arasına sürmek için sıvı yağ, un, nişasta karışımını derin bir kapta hazırlıyoruz.
Gelelim yufkalara; düz bir zemine bir yufkayı seriyoruz, kenarlarını keserek bir kare yufka oluşturuyoruz(resimlerde bakabilirsiniz). Oluşturduğumuz büyük kare yufkadan, küçük dört kare yufka elde ediyoruz. Küçük kare yufkanın birinin üzerine hazırladığımız sıvı yağlı karışımdan fırçayla her yerine sürüyoruz. Daha sonra çapraz iki köşeleri ortada buluşturuyoruz. Ortada buluşan köşelerin kenarlarına(resimde görüldüğü gibi) patatesli içten koyuyoruz ve diğer köşelerle patatesin üzerini kapatıyoruz. Büyük kare oluşturmak için kestiğimiz kenarların üzerine de sıvı yağlı karışımdan sürüp katlayıp uzun şerit elde ediyoruz. Fiyonk böreğin ortasına doluyoruz. Diğer kare yufkaları da böyle hazırlayıp bitiriyoruz. Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yerleştirip, üzerine yumurta sarısı, ortasına çörek otu serpiyoruz ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Çıtır çıtır fiyonk böreklerimiz afiyet olsun…