Malzemeler:
1lt.süt
1su bardağı şeker
1su bardağı un
1kaşık tereyağı
1pk vanilya
1pk kremşanti yarım bardak süt
1pk Etimek
Üzeri için kakaolu puding
3,5 su bardağı süt
Yapılışı:
Öncelikle yarım bardak sütle kremşantiyi çırpıp dolapta bekletelim sonra süt, şeker ve unu muhallebi gibi pişiriyoruz. Ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekliyoruz etimekleri yuvarlak borcam da iri şekilde kırıyoruz. Ilıyan muhallebiye kremşantiyi ekleyip karıştırıyoruz. Etimeklerin üzerine döküp birbirine karıştıralım. Ayrı yerde pişirdiğimiz kakaolu pudingi ılıtıp etimeklerin üzerine döküyoruz ve istenilen şekilde süslüyoruz. Afiyet olsun.
Sizden gelenler Hatay’dan Sera Kavas hanıma tarifini bizimle paylaştığı için çok teşekkür ederiz.