Selda Avcı'nın Mutfağı…
Mayonezli, Kabartma tozlu Pratik Poğaça…
Malzemeler:
1 Paket Margarin
1 Sb. Sıvıyağ
2 Yumurta (akı içine, sarısı yüzüne)
1 Sb. Yoğurt
2 Kaşık Mayonez
1 Paket Kabartmatozu
Tuz
Alabildiğince un
İçi için:
Peynir, Zeytin, Patates
Maydanoz
Üzeri için:
Yumurta ve Susam
Yapılışı:
Margarin, sıvıyağ, yoğurt, mayonez, yumurta akı, kabartmatozu, tuz geniş bir kap içerisinde iyice harmanlanacak. Daha sonra yavaş yavaş un ilave edilecek. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacak. Hamuru yoğurduktan sonra 15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
Bu zaman zarfında bizde iç harcımızı hazırlayalım. İsteğe göre peynir ve maydanoz ile yapabileceğiniz gibi, zeytin ve patateste kullanabilirsiniz iç harcı için.
Hamurumuz dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde bezeler alarak elimizle açıp içerisine tercihimize göre hazırladığımız iç harcımızdan koyduktan sonra üzerini kapatıp.
Yağlanmış fırın tepsimize alıyoruz. Üzerine yumurta sarısı ve susam ilave ediyoruz. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.