Selda Avcı'nın Mutfağı… Haşhaşlı Kurabiye Tarifi
Sizden gelenler Öznur Çelebi Erdemir hanıma tarifini bizimle paylaştığı için çok teşekkür eder, tariflerinin devamını bekleriz.
Sizlerde tariflerinizi bizlere ulaştırın tarifiniz Kayseri Gündem Gazetemizde yayınlansın. Malzemeler; •1 paket tereyağı veya margarin (250 gram) •1 çay bardağı sıvı yağ •1 yumurta •1 su bardağı pudra şekeri •1 paket kabartma tozu (10 gram) •1 paket vanilya (5 gram) •2 yemek kaşığı mavi haşhaş •Aldığı kadar un. Süslemek için; •Bitter çikolata (80 gram) •Hindistan cevizi Haşhaşlı Kurabiye Yapılışı; Oda ısısında yumuşamış margarin ve kurabiye için gerekli olan diğer malzemeler, yoğurma kabının içerisinde birleştirilir. Kulak memesi yumuşaklığında kolay şekil alabilecek bir hamur yoğrulur. Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içerisinde yuvarlanır. Hafifçe yassılaştırılır ve çatalla bir kenarına bastırılıp şekillendirilir. Şekillendirilen haşhaşlı kurabiyeler yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180° fırında pembeleşmeden beyaz kalacak şekilde pişirilir. Fırından çıkarılan kurabiyeler tepsinin içerisinde soğumaya bırakılır. Bitter çikolata benmari usulü eritilir ve soğuyan kurabiyelerin bir ucu çikolataya batırılıp hemen Hindistan cevizine bulanır. Hazırlanan haşhaşlı kurabiye tepsiye dizilip çikolataların donması için yarım saat kadar buzdolabında bekletilir. Afiyet Olsun…