Selda Avcı'nın Mutfağı... Krema Dolgulu Pasta
Merhaba Değerli Okurlarımız Bu gün Hatay'dan denenmiş tarifi bizlerle buluşturan Sera Kavas hanımın enfes tarifi ile sizlerle birlikteyiz. Hadi bakalım kolay gelsin.
Malzemeler: 125gr.tereyağı 1 çay bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 1 paket kabartmatozu ve vanilya 1 yumurta Aldığı kadar un Kreması İçin: 1,5 su bardağı süt 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 paket vanilya Kremanın Yapılışı: Sütü, unu, nişastayı ve Hindistan cevizini pişiriyoruz. Piştikten sonra tereyağı ve vanilya ekleyip karıştırıyoruz ılıtıyoruz. Yapılışı: Öncelikle kremayı pişirelim ve ılımaya bırakalım daha sonra hamurumuzu yoğuralım tüm malzemeleri iyice birbirine yedirip unu yavaş yavaş ekleyelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayalım içine kremadan bir kaşık koyup kapatalım iyice kapatalım ki pişerken kabaracağı için çatlayıp krema akabilir dikkatli kapatalım 180 derecede üzeri kızaran dek pişirelim ikram edileceği zaman üzerini pudra şekeri ile süsleyelim. Afiyet olsun. Sizden gelenler Selda’nın Mutfağı köşemizde bu hafta gelen tarifimiz yine denenmiş bir lezzet Sera Kavas hanımefendiden kendisine bu enfes tarifini bizlerle paylaştığı için çok teşekkür ediyoruz. Kendisi Hataylı bundan sonra Hatay mutfağının enfes lezzet paylaşımlarını da bekliyoruz kendisinin Hatay’a selamlar. Hazırlayan: Selda Avcı