Şeker şerbetiyle ferahlayın!

Kayseri'de iftarların gözde meknlarından Kayseri Şeker içerisinde yer alan göl kenarına gelen misafirler, Turan Bora ustanın özenle hazırladığı şerbetle ferahlayıp serinliyor.

 Nostaljik bir şekilde sunumu yapılan şerbetin mimarı Turan Bora yaklaşık 9 yıldır Kayseri Şeker’de aşçılık yapıyor. Bora bu şerbetin yapımını tatil beldesi Çeşme’de çalıştığı dönemde öğrendiğini söyleyerek tarifi ile ilgili şu bilgileri verdi:

Tarifi

“Şerbetimizi, burada iftar yapmak için gelen misafirlerimize ikram ediyoruz. Vişne ve yeşil elmayı püre haline getirdikten sonra buz katıp mikser yardımı ile karıştırıyoruz. İki gün kabın içinde bekledikten sonra suyun içine atıyoruz. Böylelikle şerbetimiz hazır hale gelmiş oluyor.” Haber/Fotoğraf: Ufuk Çamdal 

Bakmadan Geçme