ŞEKER BAYRAMI

            Kayseri Şeker yönetimi, 2011 öncesine ait tüm borçları bugün itibarıyla bitirdi. Geçmişteki borçlandırmalardan kalan son taksitin de ödenmesi vesilesiyle bugün Şeker Fabrikası'nda şenlik havasında kutlamalar yapılacak. Gazetelere verilen tam sayfa reklamda da 27 Nisan'ın 'bayram günü' olduğu vurgulandı.

   Şeker yönetimi tarafından yerel basına verilen tam sayfa reklamda 2010 ve 2017 yılları kıyaslanarak; o dönemde kredi, faiz, borç, ipotek, Maliye, SSK, icra kıskacında olan Şeker’in günümüzde tüm borçlarından kurtulduğunun altı çizildi. Reklamda, “27 Nisan 2017: Kayseri Şeker’in 2011 yılı öncesine ait bütün borçlarından kurtulduğu tarih” denildi.

            Şeker için bu günün “bayram günü” olduğunun ve kuruluşun geleceğe güvenle ilerlediğinin vurgulandığı reklamda ayrıca şu mesajlara yer verildi;
            “-Pancar bedelleri en yüksek fiyattan ve kampanya sona ermeden ödendi.
            -Çiftçisi Avrupa çiftçisiyle rekabet edecek hale geldi.
            - Kredi, borçlar, faiz ve ipoteklerden kurtuldu.
            - Kredi notu en yüksek hale geldi. Artık kefilsiz kredi alabiliyor.
            -Varlık Fonu’na dahil edildi.
            -Vergi rekortmeni oldu.
            -Yatırımlar başladı.
            -Sektöründe ilk Ar-Ge merkezini kurdu.
            -Kalite yönetim sisteminde marka oldu.”            

Toplam 790 milyon borç ödendi
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay geçtiğimiz günlerde yaptığı yazılı açıklamada Kayseri Şeker’in 2010 yılından devraldığı borçların bittiğini kaydederek şunları söylemişti;
“Önümüzdeki günlerde geçmişteki borçlandırmalardan kalan son taksit de ödenecek. Kayseri Şeker daha önce borçlanmak mecburiyetinde kaldığı zaman ipotek veriyordu. Bütün mal varlığı rehinli ve ipotekliydi. Bunların tamamı ortadan kalktı. Bütün bankalar şu an Kayseri Şeker ile çalışmak istiyorlar. İpoteksiz, kefilsiz ve rehinsiz 1 milyar 375 milyon kredi limiti var. Daha başka bankalar da çalışmak istediğini söylüyorlar. Onlar da ayrıca limit belirleyecekler. İhtiyaç duyulduğu takdirde Kayseri Şeker’in bu kadar kullanabileceği bir kaynağı söz konusu. Sadece imza karşılığı kullanılabilecek krediden bahsediyoruz.”

“Çiftçinin hakkı faize gitti”
Göreve geldikleri günden bu güne toplam ödenen borcun 790 milyon liraya ulaştığını ifade eden Akay, “Tabi bu borcun bir de faizi var. Bu son taksitle beraber yaklaşık 260 milyon TL civarında faiz ödemesi yapmak zorunda kaldık. Faize 260 milyon TL ödeniyor olması, çiftçinin hakkının ve emeğinin başka taraflara gidiyor olmasıdır. Geçmişten gelen bu ağır borcun hem fabrikaya hem de çiftçiye bir mirasıdır. Artık bunlar geride kaldı. İnşallah Kayseri Şeker bir daha bu sorunları ve sıkıntıları yaşamaz. Biz yaşamaması için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Sorunları çözmek için bütün gayreti gösterdik. Çiftçilerimizin bu işe sahip çıkıyor olmalarının çok anlamlı ve değerli olduğunu da düşünüyoruz. Onlar sahip çıktığı için biz bu başarıları birlikte gerçekleştirdik. İnşallah Kayseri Şeker bu istikamette yoluna devam eder ” demişti.                    
 (Kayseri Gündem)
 

Yorumlar 5
Ali İhsan N. 28 Nisan 2017 08:15

Ne mutlu..Büyük başarı..Kayserimiz çalışanlarımız çifçilerimiz için büyük fırsat Sayın Başkan ...Allah yar ve yardımcısı olsun. Allah herzaman doğrunun yanındadır..

Ali akın 27 Nisan 2017 16:20

Hüseyin Akay ve ekibi gercekten teşekkuru haketti. Gönülden tebrik ederim. Helal olsun şehrimizin kurumuna sahip ciktiniz.

Fatih hashalıcı 27 Nisan 2017 16:00

Güzelliklerin fabrikası elinize sağlık başkanım..

Salih öztoprak 27 Nisan 2017 13:33

Başta Hüseyin Akay olmak üzere yöneticileri işçileri ve çiftçilerinin ellerine yüreklerine gönüllerine sağlık Türkiye'ye yeniden Kayseri Şeker gibi bir değeri kattıkları için

cuma ünsal 27 Nisan 2017 13:12

büyük başarı, vedat ali zamamnında çok kötüydüler, birbirleriyle kavga ediyorlardı, lüx araçlarında kaloşinkof silahlar çıkıyordu, o olaylar yeterince aydınlatılmadı

Bakmadan Geçme