'Şehit Erol ve Tayyip Olçok ismi Kayseri'de yaşatılsın'
22. Dönem İl Genel Meclis Başkan Vekili ve gazetemiz yazarı Cemil Görücü, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığı'na gönderdiği yazıda 15 Temmuz Şehitlerinden Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok adlarının Kayseri'de yaşatılmasını istedi.
Yazısında Olçok’ların Çerkes asıllı olduğunu kaydeden Görücü, bu ailenin çok sevildiğini belirterek Erol Olçok ve Tayyip Olçok isimlerinin, sevenlerinin ve soydaşlarının çok olduğu Kayseri’deki sosyal tesislerden veya kültür merkezlerinden birine verilerek yaşatılmasını talep etti.
İşte o dilekçede yazılanlar;
“15 Temmuz şehitlerinden, Türkiye’de yaşayan, Türk Vatandaşı olan ve vatanını, toprağını, bayrağını canından çok seven tüm Çerkes toplumunun çok sevdiği, Çorumlu hemşehrimiz, Cumhurbaşkanımızın yakın çalışma arkadaşı olan Erol Olçok ve sevgili oğlu Tayyip Olçok isimlerinin, sevenlerinin ve soydaşlarının çok olduğu Kayseri’deki sosyal tesislerden veya kültür merkezlerinden birine verilerek yaşatılmasını arz ederim.”
“Olçok asil duruşlu ve samimiydi”
Görücü, konu ile ilgili gazetemizde kaleme aldığı köşesinde “Erol Abiyi tanırdım ve asil duruşundan ve samimiyetinden dolayı çek severdim.” ifadelerini kullanmış ve Olçok ile ilgili şunları söylemişti;
“Yürekli ve asil bir büyüğümüzdü, belki de Çerkes kökenli olmasının etkisidir. Çalışkan ve sabırlı bir o kadar da istikrarlı. En önemlisi samimi bir Müslümandı.
İşte bu vesile ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne Kayseri’deki sosyal tesislerden veya kültür merkezlerinden birisine isminin verilmesi için dilekçe verdim.
Bu kahramanlar memleketin kahramanlarıdır, unutmamak gerek. Bizler tarihimizi öğrenmediğimiz ve evlatlarımıza öğretmediğimiz için yalan yanlış, az buçuk kırıntı bilgiler ile avutuluyor ve uyutuluyoruz.”
“Ricamızı kırmayacaklarına inanıyorum”
Kayseri’de nice sokak, cadde, sosyal tesislere, hatır için verilen isimleri gördüğünü sözlerine ekleyen Görücü yazısını şöyle sürdürmüştü;
“En çok etkilendiğim başında şehit olan isimler olmuştur. Hem birer Fatiha okumamıza vesile oluyor, hem de ‘kim bu şehit, nerede vatan uğruna feda etti kendisini?’ diyerek araştırıyor, öğreniyorum.
Erol Olçok beyi tanıyanının çok olduğu, 80.000 Çerkes kökenli Türk vatandaşının yaşadığı Kayseri’de bir tesise, ana caddeye isminin verilmesi için Şubat ayı içinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe verdim, İnşaAllah yetkililer ilgilenir ve Erol Olçok abimizi ve şehit evladı Tayyip Olçok’u sevenleri sevindirirler, ismini görüp de bir Fatiha okunmasına vesile olurlar.
Kocaeli Belediyesi’nin bir sosyal tesise Erol Olçok ismini vermiş olması takdire şayan bir duruştur. Tebrik ediyorum.
Kahramanların şehri olmaz. Kahramanlar millete, vatana, bayrağa mal olur. Her şehir 15 Temmuz kahramanlarını saygı ile yâd eder.
Şehit Erol Olçok ve şehit oğlu Tayyip Olçok ismi Kayserimize yakışır. Şehrimizde yaşayan Çerkes kökenliler ile beraber tüm millet çok sevinir.
Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Belediye Meclisimizin, dilekçe ile arz ettiğim ricamızı kırmayacaklarına inanıyorum.”
Haber: Bünyamin Gültekin
Çokguzel bıduşunce tesekkur ederiz. Tabikı şehıtlerımizın ismi yaşatılmalı.
Bu teklif ne kadar ciddiyetle takip edilir, nasıl sonuçlandırılır onu bilemiyorum. Kayseri de taş,toprak, çiçek, böcek isimleri yaygın olagak cadde ve sokaklara verilmwsine karşın, alimlerin, kanaat önderlerinin, hayırsever işadamlarının isimlerini cadde ve sokaklara verip yaşatmak konusunda oldukça duyarsız davranmaktadır. Kennedy, Churchill vb isimlere fastlamak mümkün olmakla birlikte alimlerin isimlerine rastlamak oldukça zor görünmektedir.