Şehirlerin de Anayasası olmalı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki 'Bizim gündemimizde 'her şehrin kendisine özgü anayasasının olması' konusu var. Biz de bu konuya yönelik raporlarımızı hazırlayıp Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'ye yeniden üye olmasının ardından, Genel Başkan seçildiği AK Parti'nin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, A Haber ve NTV'nin canlı yayın konuğu oldu. Katıldığı yayınlarda kongreyi yorumlayan Özhaseki, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.
Terörle mücadele konusunda FETÖ'nün PKK'dan daha tehlikeli olduğu görüşünü paylaşan Bakan Özhaseki, "Bunların kullandığı akıl şeytandan biraz daha ileride. PKK ile mücadele etmek kolay ancak bunların hangi amacı taşıdıklarını, hangi taktiği kullanacağını anlayamıyorsunuz. At izini it izine karıştırmaya, sulandırmaya yönelik işler yapıyorlar. Bunların nerede olduklarını bulabilmek maharet istiyor. Biz bunlara acıyalım dersek acınacak noktaya düşeriz. Dolayısıyla bunlarla mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini Cumhurbaşkanımız da açıklamalarında vurgulamış oldu" diye konuştu.
"Daha hızlı ilerlememiz lazım"
Gelecek dönem hedeflerine ilişkin görüşleri de sorulan Bakan Özhaseki, hedeflere daha hızlı ilerlenmesi gerektiğini, kendi alanında ise kentsel dönüşümün ön planda olacağını söyledi. Özhaseki, "2023 hedeflerine doğru ilerlerken daha da hızlanmamız lazım. Geçtiğimiz yıl, bir ülkenin 50 yılda başına gelebilecek olaylar bizim bir yılda başımıza geldi. Ana hedefleri ikinci plana koymak zorunda olduğumuz dönemler oldu. Bizim gelecek dönemde kentsel dönüşümü çok hızlı bir şekilde gerçekleştirip yılda 500 bin bağımsız birimi dönüştürmemiz gerekiyor. Bunu yaptığımız zaman kendimizi başarılı olarak görebiliriz. 5 yıldır devam eden kentsel dönüşüm programının çok hızlı ilerlemediğini gördük. Yılda 500 bin yapıyı dönüştürebilirsek, 50 milyar liralık bir ekonomiye de hükmetmiş olacağız" diye konuştu 
"Her kente anayasa "
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı seçilmesinin ardından belirlenmesi beklenen 6 aylık programa yönelik de değerlendirmede bulunan Bakan Özhaeski, "6 aylık programın içeriğinin tamamını burada değerlendirmemiz zor. Ancak bizim gündemimizde 'her şehrin kendisine özgü anayasasının olması' konusu var. Biz de bu konuya yönelik raporlarımızı hazırlayıp Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz. Değişim olgusunu kendi içimizde yaşamazsak biz de tarihe karışır gideriz. Değişimi, yenilenmeyi ve gençleşmeyi ön plana getirmeliyiz diye düşünüyorum" açıklamalarında bulundu.
Kurum Haberi
 

Bakmadan Geçme