ŞEHADET VE KARDEŞLİK GECESİ DÜZENLENDİ

İnsanlık ve Medeniyet Hareketi Kayseri teşkilatı Şehadet ve Kardeşlik Gecesi adlı program yaptı. Şehadet, şahitlik ve kardeşlik konularının işlendiği geceye konuşmacı olarak Mavi Marmara Şehidi Furkan Doğan'ın babası Yrd. Doç. Dr. Ahmet Doğan, Adevviye Meyda'nın da şehit edilen Esma El Biltaci'nin ağabeyi Ammar El Biltaci ve İnsan ve Medeniyet Hareketi üyesi Muhammet Fesih Kaya katıldı. İl Özel İdare salonunda gerçekleştirilen programda salonu tıklım tıklım dolduran vatandaşlar arasında Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'da yer aldı.

İnsanlık ve Medeniyet Hareketi Kayseri teşkilatı Şehadet ve Kardeşlik Gecesi adlı program yaptı. Şehadet, şahitlik ve kardeşlik konularının işlendiği geceye konuşmacı olarak Mavi Marmara Şehidi Furkan Doğan’ın babası Yrd. Doç. Dr. Ahmet Doğan, Adevviye Meyda’nın da şehit edilen Esma El Biltaci’nin ağabeyi Ammar El Biltaci ve İnsan ve Medeniyet Hareketi üyesi Muhammet Fesih Kaya katıldı. İl Özel İdare salonunda gerçekleştirilen programda salonu tıklım tıklım dolduran vatandaşlar arasında Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’da yer aldı.

 

Gece, Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başladı. İnsan ve Medeniyet Hareketi Kayseri Temsilcisi Mehmet Yükselen’in giriş ve selamlama konuşmasından sonra Mısır’da darbeciler tarafından Rabiatül Adevviye Meydanı’nda şehit edilen Esma El Biltaci ile alakalı bir sine vizyon gösterisi yapıldı.

 

“DİLİM YOK AMA KALBİM VAR”

Programa konuşmacı olarak katılan Esma’nın ağabeyi Ammar El Biltaci, çevirmen eşliğinde konuklara hitap etti. Konuşmasına “Dilim yok ama kalbim var” diyerek başlayan Ammar: “ Biz şehitlerimizden ayrıldığımız için acı çekiyoruz ama şehitliği Allah verdiği için sevinç içindeyiz. Bu sadece şehitlerin değil bütün mazlumların söylemidir. Şehidi Allah bizim aramızdan seçti. Türkiye’de de şehit olacaklar vardı. Allah Furkan’ı seçti. Aynı şekilde Mısır’da binlerce insan vardı ama Allah İslam davasını savunanları seçti. Mısır’daki direniş cuntaya karşı yapılan dini- İslam direnişidir. Uzun bir zamandır direniş devam etmektedir. 4 yıldır devam eden direnişimiz ölümlere rağmen devam edecektir. Bir zamanlar hasan el Bennalar, Seyyit Kutuplar, Malcom X ler konuşuluyordu bizlerde Furkanları, Esmaları konuşuyoruz. Türkiye mazlumların kalbi olan bir ülkedir. Dünyada ne kadar mazlum ülke varsa orada zulüm devam etmektedir. Rabia bir mekân adı değil, zulme karşı direnişin bir simgesidir. Aramızdan Allah bazı şehitler seçti İnşallah bizde devam ettireceğiz.  Müslümanlar bir binanın tuğlaları gibi birbirinin kardeşidir. Dünya üzerinde zulme uğrayan Müslümanların kanını yerde koymayacağız ”ifadelerini kullandı.

“FURKAN İÇİN ŞEHADET, ŞEHİT GİBİ YAŞAMANIN BİR SONUCU OLDU”

Gazze’ye yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisinde katil İsrail askerleri tarafından şehit edilen Furkan Doğan’ın babası Yrd. Doç. Dr. Ahmet Doğan ise yaptığı konuşmada, oğlu Furkan’ın hayatını ve şehadet sürecini anlattı. Furkan’ın, annesinin ve ablasının eseri olduğunu söyleyen Doğan: “Furkan için şehadet, şehit gibi yaşamanın bir sonucu oldu. Doğduğunda annesi Furkan’ın çok farklı bir çocuk olacağını rüyasında gömüş ama bunu Furkan şehit olduktan sonra bize anlattı. Annesi batıldan uzak dursun diye Furkan ismini koyalım dedi. Birde yanına ek olarak Allah’ın çok sevdiği Abdullah veya Muhammet isimlerinde birini koyalım dedik. Kulağına Abdullah Furkan diye okuduk ama kimliğe sadece Furkan’ı yazdırdık. Annesi Furkan’ı abdestsiz emzirmemeye çalıştı. Annesi Furkan küçükken yemek yemeye başlayacaklarında yüksek sesle besmele çekerdi. Bunu Furkan duysun ve alışsın diye yapardı ”şeklinde konuştu.

FURKAN GENÇLERE ŞEHİTLERİN NASIL YAŞADIĞINI GÖSTERDİ

Doğan sözlerini şöyle sürdürdü “Furkan evimizin direğiydi. Evde son sözü o söyler, son kararı o verirdi. Bizde saygı duyardık. Şehadetinden sonrada bu böyle oldu. Dünyada güzel bir yere gelemedi ama gerçekte hepimizin imrendiği bir makama ulaştı. Furkan, cömert bir çocuktu. İhtiyacın dahi başkalarıyla paylaşa bilen bir çocuktu. Küçük yaştan beri namazlarına dikkat eder, Sabah namazlarını camide kılmaya çalışırdı. Helal ve haram konusunda çok hassastı. Annesinin terbiyesinden dolayı kul hakkından çok korkardı. Furkan gençlere şehitlerin nasıl yaşadığını gösterdi.  Olayın üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen hala insanlar ve özellikle gençler üzerinde etkileri olması bizleri mutlu ediyor. Bizde şehadet nasip olur diye koşturuyoruz”.

Furkan’ın Mavi Marmara gemisine binme sürecini anlatan Doğan: “Furkan bizden habersiz başvuru yapmış. Sonra bize böyle bir başvuru yaptığını söyledi. Gazze’ye gitmek istediğini ve yardım etmek istediğini söyledi.  Bizde tereddüt ederek olur İnşallah dedik. Yaşı küçük olduğu için başvurusunun kabul edilmeyeceğini düşündük. O ise gemiye girmek için her yolu denedi. Sonradan öğrendiğimize göre Furkan ilk listede yokmuş. Sonradan listede ki bazı arkadaşlar gelemeyince son sıraya Furkan’ı eklemişler. Sonrasını ise malum olay meydana geldi. Uluslararası sularda İsrail insanlık suçu işledi ”dedi.

Gece Grup Genç’in ezgileriyle sona erdi.

Şubat ayında şehadete kavuşanlar.

İskilipli Atıf Hoca, Hasan El-Benna, Metin Yüksel, Malcolm X…

 

Bakmadan Geçme