Say: Kınaş'ın şirketimizle ilgisi kalmadı

Kınaş Yapı Endüstri A.Ş. ortaklarından Orhan Say, bir süre önce paralel devlet yapılanması davasından tutuklanan Hamdi Kınaş'ın tutuklanmadan önce şirket ile hiçbir ilişkisinin kalmadığını belirterek, 'kendisi ile 2015 yılı içerisinde görüş farklılıkları sebebi yollarımız ayrılmıştı. Dolayısıyla firmamız ile hiç bir alakası kalmamıştı. Hamdi Kınaş'ın ayrılmasından sonra kendisinin görev yaptığı ve dahil olduğu davaya konu olmuş bütün STK'lar, dernekler ile de firmamızın ilişiği kesilmiştir' dedi. Say, şirketin yanlış algının bertaraf edilmesi adına önümüzdeki günlerde logo ve isim değişikliğine gideceğini de söyledi.

Kınaş Yapı Endüstri A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Say ortağı Ali Galip Kalaycıgil ile birlikte firmaya ait idari binada basın toplantısı düzenleyerek,  yönetim değişikliği, yürütülen faaliyetler,  firmanın hedefleri ve Hamdi Kınaş’ın tutuklanmasının ardından yaşanan süreç ile ilgili açıklamalarda bulundular.

“Hedefimizden sapmadık, sapmayacağız”

30 yıl önce inşaat sektörünün alanlarında, güçlü sermaye yapısı, tecrübesi, çalışanları ve marka değeri ile ilimiz genelinde gerçekleştirdiği üst düzey inşaatlarla Kayseri'de öncü, Türkiye ve dünyada saygın bir şirket olma amacıyla yola çıktıklarını dile getiren Say, “Tedarikçilerinin, taşeronlarının, çalışanlarının ve özelikle müşterilerinin memnuniyetini en üst düzeyde tutan, iş imkanları oluşturan, istihdam sağlayan, ülke ekonomisine katkıda bulunan ve bu katkıyı sürekli olarak artıran bir işletme olma hedefimizden hiçbir zaman sapmadık ve inşallah sapmadan da devam edeceğiz” dedi.

“Birlik olmalıyız”

Orhan Say “Vatanımız üzerine oynanan oyunlar ve terör lanetine karşı birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken günler yaşıyoruz. Kendine her zaman devletin yanında olmayı ilke edinmiş firma olarak bütün çalışanlarımız ile beraber bizler her zaman devletimizin birliği ve bütünlüğü için çalıştık, bundan sonra da çalışmalarımız bu doğrultuda yürüyecektir.” diye konuştu.

“Hamdi Kınaş ile 2015’te ayrıldık”

Kamuoyunda fazla yer almadıkları için şirketin sadece Hamdi Kınaş’a ait olduğu algısı oluştuğunu  dile getiren Say,  “Şirketimiz geçmişte; Ali Galip Kalaycıgil, Orhan Say ve Hamdi Kınaş olmak üzere 3 ortaklı bir firma olarak ticari faaliyetlerine devam etmişti. Bilindiği üzere ortaklarımızdan Hamdi Kınaş kişisel görüşleri çerçevesinde bulunduğu faaliyetlerden dolayı hakkında Paralel Yapılanma Davası sebebi ile tutuklama kararı alınmış ve yargılanmasına devam edilmektedir. Şirket faaliyetleri dışında üye olduğumuz kurumlar, görüşlerimiz ve kararlarımız tamamen kişisel fikirlerimizi içermektedir ve firmamızın sorumluluğu dışındadır. Firma ortakları olarak Ali Galip Kalaycıgil ile ikimiz yola devam etmekteyiz.  Zaten Hamdi Kınaş  ile 2015 yılı içerisinde görüş farklılıkları sebebi ile yollarımız ayrılmıştı. Hamdi beyin bu tarihten itibaren firmamız  ile hiç bir  alakası kalmamıştır. Hamdi Kınaş ile yolların ayrılmasından sonra kendisinin görev yaptığı ve dahil olduğu davaya konu olmuş bütün STK’lar,  dernekler ile firmamızın ilişiği kesilmiştir” diye konuştu.

Yeni isim ve logo

Şirketin isminin ve logosunun değişmesi yönünde çalışma başlatıldığını aktaran Say, “Geçmişte bir dönem ticari hayatına Say&Kınaş inşaat olarak devam etmiş olan firmamızın adını Milliyetçi Hareket Partisinden Talas Belediye Başkanlığı vazifesi ne seçilmiş olmamdan dolayı Kınaş İnşaat olarak değiştirmiştik. Hamdi Kınaş’ın şirketimizden ayrılmasından dolayı bu tür yanlış algıyı bertaraf etme adına da kısa süre içerisinde değerli müşterilerimizin de görüş ve önerilerini alarak şirket unvanını ve markamızı değiştiriyoruz. Yeni marka ismi ve logo konusunda çalışmalarımıza devam etmekteyiz ve bu konuda alacağımız kararı en kısa sürede kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. İnşallah bu değişim ile birlikte yolumuza güçlü bir şekilde devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Devletimizin paralel ile ilgili çalışmalarını takdir ediyoruz

Terör örgütü ve paralel devlet yapılanmasına karşı devletin yanında olduklarını ve çalışmalarını takdir ettiklerini belirten Say şunları söyledi:

“Paralel yapılanmayla ilgili devletimizin almış olduğu kararlara her zaman saygılıyız. Gerçekten takdir ediyoruz. Hem terör örgütüne hem paralel yapılanmaya karşı yaptığı mücadelede devletimizin yanındayız, destekliyoruz. Bir MHP’li olarak da terör örgütü ile mücadelede hükümetimize desteğimiz tam. Bütün herkesin de destek olması gerekir.”

Devlet Bahçeli tarafındayım

Say, muhabirimizin Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz günlerde “Paralel yapılanma Milliyetçi Hareket Partisi’ni de içine çekerek kendisine sığınak yapmaya çalışıyor’ şeklinde bir açıklaması vardı. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki sorusuna şu şekilde cevap verdi:

“Milliyetçi Hareket Partili birisi olarak başta Meral Akşener’i biraz tutuyordum. Ancak bu konuda benim de biraz şüphelerim oluştu. Bundan dolayı Meral Akşener, eğer ki böyle bir paralel yapılanmayla ilgili şüphesini ortadan kaldırırsa destek oluruz. Ama ben şu anda Devlet Bahçeli tarafındayım.”

Ses getirecek projeler sürecek

 Konuşmasının sonunda 2016 yılında daha önce olduğu gibi yine ses getirecek projelere imza atmaya devam edeceklerini belirten Say, “Mevcut projelerimiz için uygun ödeme koşulları ile gerçekleştirmeye başladığımız kampanyalarla yatırımcımızın satın aldığı gayrimenkullere yüksek getiri sağlamaya devam ediyoruz. İnşallah 2016 yılında şu an ikincisine başladığımız yine ses getirecek 6 yeni projemiz ile Kayseri'de farklı, ayrıcalıklı, kişisel tercihlere göre planlanmış yeni tasarım projeler ile yatırımlarımıza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Haber-Fotoğraf: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme