Savaştan kaçtılar, sefaletle boğuşuyorlar

Suriyeli Osman Kublevo, eşi ve 5 çocuğuyla birlikte camları kırık olduğu için pencereleri naylonla kapatılmış harabe bir evde yaşam mücadelesi veriyor. İşsiz olan baba havaların iyiden iyiye soğumasıyla kara kara düşünüyor. Giyecek ayakkabıları dahi olmayan 5 küçük çocuk, muhabirlerimizi yardım ekibi sanarak elbise, ayakkabı ve oyuncak istedi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan mülteciler binbir zorlukla mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Kimileri iş bularak gündelik yaşamına devam etmeye çalışırken, bazıları ise bu kadar şanslı olamıyor. Savaştan kurtulan Suriyeliler bu kez de açlık ve sefaletle yüz yüze kalıyorlar.

7 kişilik Kublevo ailesi de buna en güzel örnek. Kocasinan Fatih Mahallesi Şükrü Malaz İlköğretim Okulu’nun hemen yanı başındaki Açık Sokak’ta harabeye dönmüş bir evde yaşamak zorunda kalan aile havaların soğumasıyla soğukla da yüzleşiyor. Çünkü evin camları kırık olduğu için pencereleri naylonla kapatılmış durumda.


Giyecek ayakkabıları dahi olmayan 5 küçük çocuk haber ekibimizi yardım ekibi sanarak elbise, ayakkabı ve oyuncak istedi. Yürek burkan görüntülerin yaşandığı evde akşama pişecek bir kap yemek bile bulunmuyor. 
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ

 

Yorumlar 1
yav he he 21 Kasım 2016 10:58

25 milyar dolar!! nereye harcandı o zaman.

Bakmadan Geçme