Sarıçiçek'den Katkısız Çörek Otu Yağı

Sucuk-pastırma sektöründe hizmet veren Sarıçiçek Pastırma, bugünlerde bambaşka bir ürünü müşterilerine sunmanın mutluluğunu yaşıyor. İşyeri yetkilileri Ankara'dan getirttikleri bir makine ile katkısız çörek otu yağı hazırlayarak müşterilerinin hizmetine sunuyor.Sucuk-pastırma sektöründe hizmet veren Sarıçiçek Pastırma, bugünlerde bambaşka bir ürünü müşterilerine sunmanın mutluluğunu yaşıyor. İşyeri yetkilileri Ankara'dan getirttikleri bir makine ile katkısız çörek otu yağı hazırlayarak müşterilerinin hizmetine sunuyor.

 Pastırma ve sucuk satışı ile yetinmeyen Sarıçiçek Pastırma yetkilileri, gilaburu, şifalı bitkiler, hamur işlerinden sonra şimdi de katkısız çörek otu yağı satmaya başladı.

Firma yetkilisi Abdullah Sarıçiçek, piyasada satılan çörek otu yağlarının renginden de anlaşılacağı üzere içerisinde katkı maddesi olduğunu dile getirerek, “Katkısız bir çörek otu yağını nasıl elde edebileceğimizi uzun uzun düşündükten sonra Ankara’dan Lokman Akman firmasından bir makine bulduk. Biraz maliyetli oldu ama değdi. Amacımız çörek otu yağını müşterilerimize katkısız bir şekilde ulaştırmaktı. Şu an sadece bizde olduğunu biliyorum.  Bunu başardığımız için mutluyuz” dedi.

Müşterinin isteğine göre hazırlanıyor

Çörek otu yağını müşterinin isteğine göre hazırladıklarını anlatan Abdullah Sarıçiçek,  “1 kilo çörek otundan yaklaşık 250 gram yağ elde ediyoruz. Müşterilerin yanında çörek otunu makinamıza koyarak yağ haline getiriyoruz. Yani her şey onların gözleri önünde şeffaf bir şekilde gelişiyor. Dolayısıyla hiçbir katkı maddesi konulmadığını görmüş oluyorlar. Başlayalı fazla olmadı. İlerleyen dönemde insanların bizi keşfedeceğine inanıyorum” diye konuştu.

El değmeden tamamen katkısız olarak hazırlanan % 100 doğal çörek otu yağının 250 gramlık cam kavanozu 50 TL’den satışa sunuluyor.

Çörek Otu yağının faydalarından bazıları şunlar:  

-A, B, ve C vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, potasyum, magnezyum ve çinko gibi değerli bileşenleri içerir.

-Yaraları iyileştirici özelliği vardır.

-Baş ağrısına iyi gelir.

-Bağırsak kurtlarını düşürücü etki yapar. Bağırsak parazitlerini geçirir.

-Sindirim sistemini rahatlatır. Gaz giderici özelliği vardır.

-Kabızlığı gidermeye yardım eder.

-Dizanteriye karşı fayda sağlar.

-Hemoroid yani basur için de iyileştirici özelliği vardır.

-Burun tıkanıklığını giderir.

-Astım ya da alerjik reaksiyonları olan kişilere de fayda sağlar.

-Bronşit ve öksürüğe iyi gelir. Özellikle kış hastalıkları olan nezle, grip için etkilidir.

-Kolesterolü düşürücü etkisi de vardır. Kolesterolü dengeler.

-Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı direnç sağlar.

-Diş ağrılarını geçirmeye yardım eder.

-Gebelikten sonra emzirme dönemini arttırır, doğum yapmış annelerde süt artışı sağlar.

 

Haber-Fotoğraf: Ramazan KARAKUŞ

Yorumlar 1
mustafa erol 15 Mart 2016 16:37

Fiyatı çok yüksek aynı şekilde imalat sivas özfidancı baharatta 24 tl amca hesap günü var elini vicdanına koy kefenin cebi yok.

Bakmadan Geçme