SALÇALIK DOMATESLER CEP YAKIYOR

Yemeklerin vazgeçilmezi salçalar kaynatılmaya başladı. Salçalık domatesler kasa kasa tezghlarda yerlerini aldı.

 Kayseri’de halk pazarlarında sebze satışı yapan Ömer Faruk Doğanay, salça yapım döneminin başladığı belirterek, domates fiyatlarının pahalı olmasından dolayı satışlarda canlılığın olmadığını kaydetti.

Diğer yıllara göre bu yıl domates fiyatların pahalı olduğunu söyleyen Doğanay: “Yıllardır sebze satışı yapıyoruz. Özellikle bu aylarda salçalık domates satıyoruz. Fakat bu yıl domates üretiminin az olmasından dolayı domatesler geçen yıllara göre biraz pahalı. Bu yıl domatesin kilosunu pazarlarda 65 kuruşa satıyoruz.  İnsanlar fiyatların düşeceğini düşünerek şimdilik domates almayıp bekliyorlar. Ama bu yıl piyasada domatesin az olmasından dolayı fiyatlar düşmek yerine daha da artacak. Bunun için salça yapacak olanların bir an önce domateslerini almaları daha iyi olur ”şeklinde konuştu.

El yapımı salçaların hazır salçalara göre daha sağlıklı olduğunu söyleyen Doğanay: “Piyasada çok fazla hazır salça var. Ama bu salçaların çoğunun yapımı sağlıklı ortamlarda olmuyor. Bundan dolayı da sağlık açısından tehlikeliler. El yapımı salçalar ise insanlar kendileri yiyeceği için özenerek yapıyorlar. El yapımı salçaların lezzetleri de hazır salçalara göre çok daha güzeldir. El yapımı salçanın en fazla 3 günlük bir zahmeti, 3 gün sonrasında insanlar bir yıllık salçalarını rahatlıkla yapabiliyorlar.  El yapımı salçalar ekonomik olarak da hazır salçalara göre çok ucuza geliyor. 100 kg domates alan bir kişi ortalama 35 kg salça elde ediyor” dedi.

Bakmadan Geçme