Şakrak'ın 3. hikayesi Kayseri'de geçebilir
Yazar Ayşe Gül Kara Zorlu, Şakrak kitabının tanıtımı için geldiği Kayseri 3. Kitap Fuarı'nda yoğun bir ilgi ile karşılandı. İlgiden memnun olan Zorlu, kitabın üçüncü sayısındaki hikayenin Kayseri'de geçebileceği müjdesini verdi.
Milli Eğitim Bakanlığının okul öncesi müfredatına uygun amaç ve kazanımlar öngörülerek, 3-7 yaş arası çocukların psikomotor, sosyal, duygusal, bilişsel ve dil gelişim süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan “Şakrak Gizli Görev Faaliyet Kitabı”nın tanıtımı geçtiğimiz günlerde Dünya Ticaret Merkezi’nde açılan “3. Kitap Fuarı’nda” gerçekleştirildi.
Yazar Ayşe Gül Kara Zorlu ve Şakrak çocukların neşe kaynağı olurken, Zorlu imzasını taşıyan kitabı çocuklara hediye etti.
Kitabın hazırlanış süreci ve geleceğe dair planlarını gazetemiz haber ekibine anlatan Yazar Zorlu, önemli bilgiler verdi:
Kitabın çoklu zekâ kuramına uygun çeşitlilikte de planlandığını belirten Zorlu, “Anaokulu öğretmenleri ‘Şakrak Gizli Görev Faaliyet Kitabı’nın zengin içerikli etkinliklerinden faydalanarak çocuklara görev ve sorumluluk duygusunu kazandırabilirler. Anne-babalar da çocuklarının gelişim ve eğitimlerine olumlu katkılar sunarken eğlenceli zaman geçirebilirler.” dedi.
Şakrak’ın üçüncü hikayesi Kayseri’de geçecek
Yazar Ayşe Gül Kara Zorlu kitap hakkında bir de tüyo vererek, üçüncü sayısındaki hikayenin Kayseri’de geçebileceğini söyledi.
“İlk hikayemiz İstanbul’da geçiyor. İkinci hikayemiz Sinop’ta geçecek.” diyen Zorlu, “Üçüncü kitabımız ise belki Kayseri’de geçer. Şu an net bir şey söyleyemiyorum. Bu kurgulamamıza bağlı. Bir ili yazmak için iyi bilmeniz gerekli. Kayseri’de en az 1 hafta farklı sokaklarda o havayı koklamamız gerekli. Yeterli alt yapı oluşturulduğunda büyük bir zevkle hazırlayabiliriz.” dedi.
Çizgi film oluyor
Yerli karakter Şakrak’ın vizyonunun dünya markası haline gelmek olduğunu bu anlamda bir yandan 3D animasyon hazırladıklarını belirten Zorlu, çizgi filme dönüştürülmesi projesinin de hızla devam ettiğini söyledi.
Şakrak’ın misyonunun iyilik yapmak olduğunu aktaran Zorlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu iyilikle beraber empati kuracak çocuklar. Bu hikayede ilk başta bir aile içerisinde Şakrak yok. Bir aile var. Arda, Aras, babası, annesi, büyükler var, mahallede arkadaşlar var hikayede. Baba her Cuma akşamı çocuklarıyla Cuma sohbeti yapıyor. Hikaye bizim kültürümüze ait bir şeyle başlıyor. Birinci hikayemiz Çanakkale destanı ile başlıyor. İlk okul 1. Sınıfta okuyan ve okuma yazmayı yeni öğrenmiş çocuklar bu kitabı 3 günde bitirdi. Nedeni ise merak. Bir kitap insanı okurken heyecanlandırıyorsa, merak ettiriyorsa başarıya ulaşmışınız demektir. Bir çocuk kitabı okumaya başlayınca ertesi gün açtığında “Ben nerede kalmıştım” diye düşünmemeli. Kitabı açtığı yerden itibaren geçmiş hemen canlanmalı. İşte çocuk kitaba o zaman daha bağımlı oluyor. Şakrak kitabının diğer kitaplardan farkı var. Nedir diyecek olursanız? Kitabımızın yapım aşamasında farklılık oluşturduk. Kitabın içerisinde 66 şifre var. Bu şifreler görme, okuma, yazmayı sağlıyor. Yani siz okuduğunuzda duyuyorsunuz, bir de yazdığınız zaman sizin için bu kelimeyi öğrenme kabiliyetiniz daha fazla oluyor. Çocuklar çözdükleri bu gizli şifreleri bize mesaj olarak gönderiyor. Bunlar arasından her ay 1 çocuğumuza Şakrak’ın iyilik madalyasını gönderiyoruz. Bu da onların iyiliğe sevk edilmesine vesile oluyor.”
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ