• Haberler
  • Siyaset
  • Rumeysa'nın naaşı S. Arabistan bürokrasisine takıldı

Rumeysa'nın naaşı S. Arabistan bürokrasisine takıldı

Umrede geçirdikleri trafik kazasında kızları Rumeysa Nehir Kurt'u kaybeden Kayseri'nin tanınmış ailelerinden Kurt ailesi'nin, naaşı Kayseri'ye getirme çabaları Suudi Arabistan Krallığı bürokrasisine takıldı. Kızları Rumeysa'yı biran önce Kayseri'ye defnetmek isteyen aile uzayan bürokrasi nedeniyle adeta ikinci sarsıntıyı yaşıyor.

 Hatırlanacağı üzere ile İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi Başkan Yardımcısı, işadamı Ahmet Kurt, eşi AK Parti Kayseri Milletvekili aday adayı ve Kayseri İHH Yetim Birimi Sorumlusu Hatice Kurt, çocukları Rumeysa Nehir Kurt ile Mehmet Akif Kurt ve rehberleri Yaşar Yıldırım umre esnasında Mekke-Medine arasında otomobil ile kaza yapmıştı. Kazada kızları Rümeysa Nehir Kurt’u kaybeden Kurt ailesinin diğer üyeleri ve rehber yaralı olarak kurtulmuştu. Yaralılar Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız’ın büyük çabaları sayesinde ambulans uçak ile Kayseri’ye getirilerek Özel Erciyes Kartal Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı.

Kazada hayatını kaybeden mimar Rümeysa Nehir Kurt'un cenazesinin resmi işlemlerin tamamlanmasından sonra Suudi Arabistan’dan Kayseri’ye getirilmesi beklenirken uzayan bürokratik işlemler yüzünden defin işlemi bir türlü gerçekleşmiyor. Kızlarını kaybetmelerinin acısını yaşayan aile uzayan işlemler dolayısıyla adeta ikinci sarsıntıyı yaşıyor.

Kayseri Gündem

Bakmadan Geçme