Rümeysa toprağa verildi

Umre görevini yerine getirmek için anne ve babası ile birlikte gittiği kutsal topraklarda geçirilen trafik kazasında hayatını kaybeden Rümeysa Nehir Kurt toprağa verildi.

 Kayseri İHH Yetim Birimi Sorumlusu Hatice Kurt ile İşadamı Ahmet Kurt’un kızı Rümeysa Nehir Kurt için Hunat Camii’nde cenaze namazı kılındı. Namaza Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şube Başkanı Oğuz Memiş, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, bazı iş adamları ile yakınları katıldı.

 

Baba Ahmet Kurt tekerlekli sandalye ile geldi

Aynı kazada yaralanan ve hastanede bir süredir tedavi gören Rümeysa Nehir Kurt’un babası Ahmet Kurt, kızının cenaze namazına tekerlekli sandalye ile geldi. Metanetini korumayı başaran baba kurt “Allah hepinizden razı olsun. Ben iyiyim merak etmeyin.” dedi.

 

Namazı İl Müftüsü Güven kıldırdı

Rümeysa Nehir’in naaşı İl Müftüsü Şahin Güven tarafından ikindi namazı sonrasında kıldırılan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

-Olay-

Acı olay Peygamber Efendimizin Ravzası ve Mescidi Nebevi'nin bulunduğu alanın 500 metre yakınında gerçekleştirilen bombalı saldırının yaşandığı gün Mekke-Medine karayolunda meydana gelmişti.

Kazadan anne Hatice Kurt ve baba Ahmet Kurt yaralı olarak kurtulurken, Rümeysa Nehir Kurt ise hayatını kaybetmişti.   Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme