RİCHARD BABA!

Amerikalı emekli akademisyen Richard Whitesell Nevşehir'de hediyelik eşya dükkanında kalp krizi geçirince yardımına genç Musa yetişir ve onu hastaneye yetiştirerek hayata tutunmasını sağlar. Richard, hayatını kurtaran Musa'yı evlatlık edinir ve tüm eğitimini üstlenir. Richard Whitesell soy ismini alan Musa, Richard ile öz baba-oğul gibi olduklarını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde akademisyen olan Richard Whitesell Türkiye’yi çok seviyor ve özellikle Nevşehir’e hayran. Her sene Nevşehir’e gelen Richard Whitesell, geçen seneki gelişinde ise talihsiz bir olay yaşar. Hediyelik eşya bakmak için girdiği bir butikte rahatsızlanan Richard’ın kalp krizi geçirdiği öğrenilir. Türkçe bilmeyen Richard’ın yardımına o zamanlar 18 yaşında olan genç Musa Demirayak yetişir.
Uzun süredir Nevşehir’e gelip giden Musa Demirayak turistlerle girdiği diyaloglar sayesinde İngilizcesini geliştirdiği için Richard ile konuşur ve problemi öğrenir. Richard’ı hastaneye yetiştirirler ve kurtulmasını sağlarlar.


Richard, genç Musa’ya hayatını kurtardığı için minnet borcu duyar ve borcunu bir şekilde ödemek ister. Yaşadığı talihsiz olayı atlatan Richard önce Müslümanlığı seçer daha sonra ise Musa Demirayak’ı evlat edinmeye karar verir.
Musa Demirayak artık Whitesell soy ismini alarak Musa Whitesell adını almıştır. Genç Musa’ya minnet borcunu ödemek için Whitesell bununla sınırlı kalmaz ve çeşitli maddi desteklerde de bulunur. Şu anda 19 yaşında olan genç Musa’nın eğitimi ile de yakından ilgilenen Richard, evlatlık edindiği Musa Whitesell’i üniversite eğitimi için bu yıl Kanada’ya göndermeye hazırlanıyor.
İkili birbirlerini baba-oğul gibi görüyor ve zamanının çoğunu birlikte geçiriyor. Film gibi yaşanan bu hikayenin kahramanları aynı zamanda sosyal medyadaki renkli paylaşımlarıyla da ilgi görüyor.
Haber: Bünyamin Gültekin

Bakmadan Geçme