Rehineler arasında Kayseri'den kimse yok
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün Bilen, Nakliyeciler olarak Irak'ta yaşanan gelişmeleri kaygıyla takip ettiklerini belirtti. Bilen, ayrıca Musul'da rehin alınan tır şoförleri arasında Kayseri ve çevresindeki illerden kimsenin bulunmadığını belirtti.
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün Bilen, Irak'a mal taşıyan 2 bin 500-3 bin Türk tırının, çatışmalar nedeniyle Duhok ve Zaho'da beklediğini söyledi.
Bilen, Irak'a Türkiye'den mal taşıyan tırların bölgede can güvenliğinin olmaması nedeniyle ülkenin kuzeyinde beklediğini belirterek tırların Bağdat'a itmek için yola çıktığını, Musul ve Tikrit'te sıkıntıların yaşandığının bilgisini verdi. Şu an Duhok ve Zaho civarında 2 bin 500-3 bin tırımız beklediğini söyleyen Bilen; “Bunlar arasında sadece benim şirketimin Bağdat'a gitmesi gereken 80 tırı var. Tırlarda bozulabilecek nitelikte mallar da yüklü. Almanya'dan sonra en fazla ihracat yaptığımız ülke Irak'tı. Böyle devam ederse ihracatımız olumsuz etkilenecektir" şeklinde konuştu.
Bilen, ayrıca Irak'ın Musul kentinde rehin alınan tır şoförleri arasında Kayseri ve çevresindeki illerden kimsenin bulunmadığını belirtti.
Bakmadan Geçme





