Refik Tuzcuoğlu Müsteşar Yardımcısı oldu

Meram eski Belediye Başkanı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri eski Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı oldu.

 AK Parti'den 25. Dönem Konya milletvekili aday adayı da olan Refik Tuzcuoğlu, Mehmet Özhaseki’nin Kayseri’den milletvekili seçilmesinin ardından yanında danışman olarak görev almıştı. Özhaseki bakanlığı döneminde de Tuzcuoğlu ile çalışmaya devam etti. Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak atanan Tuzcuoğlu, dün göreve başladı.

Makamlar geçici

Tuzcuoğlu, kişisel sosyal medya hesabından konu ile ilgili şu mesajı paylaştı, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda üstlendiğim yeni sorumluluk nedeniyle muhtelif yollarla tebriklerini ileten büyüklerimize, dostlarımıza ve kardeşlerimize teşekkürlerimi arz ediyorum. Makam diye bildiklerimizin geçici işler olduğunu pek çok tecrübe ile yaşamış birisiyim. Hayat, kayıp gibi görünenlerle kazanç gibi görünenleri harmanlayarak sunuyor insana. Hepsi bir sınanma, hepsi bir denenme. "Sizi bir imtihan olarak kötülük ve iyilikle deneyeceğiz." (Enbiya 35) buyuruyor Kainatın Sahibi. Önemli olan, ömür takviminde karşılaşacağımız binbir türlü imtihandan yüz akı ile çıkabilmek. Cenab-ı Hakk, Ramazan-ı Şerif'in rahmet dolu ikliminde yüz akı ile çıkmayı tüm mü'minlere nasip etsin diye dua ediyorum.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda üstlendiğimiz yeni vazife dolayısıyla, milletimize hizmet yolunda muvaffak olmak için dualarınızı yoldaş etmenizi istirham ederim. Bir kez daha ilgisini esirgemeyen vefalı dostlarımıza minnet, hürmet ve teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesile ile herkese hayırlı Cumalar diliyorum.”

Tuzcuoğlu kimdir?

1967 yılında Konya’da doğdu. Konya İmam Hatip Lisesi’ni tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde eğitim hayatını sürdürdü. Üniversiteye başladığı yıl aktif olarak gazetecilik ve yazarlığa da başladı. Basın alanında yürüttüğü faaliyetlerin ardından aile şirketlerini yönetmek üzere Konya’ya döndü. Konya’da da ticaret, STK’larda eğitim ve kültür-sanat hizmetleri gibi alanlarda çalışmalarını sürdürdü. Konya Sanayi Odası’nda danışmanlık yaptı. Genel yayın yönetmeni olarak Lonca Dergisi’ni yayın hayatına kazandırdı. ‘Erdemliler Hareketine’ Konya’dan destek veren kadroların içinde yer alarak AK Parti’nin Konya’da kuruluş sürecine katkılarda bulundu. 2004-2009 döneminde Meram Belediye Başkanı olarak görev yaptı. 2009 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde başkan danışmanı, genel koordinatörlük, KASKİ yönetim kurulu üyeliği gibi görevler üstlendi. Evli ve 3 çocuk babası olan Tuzcuoğlu, İngilizci ve Arapça bilmektedir.

 

Kayseri Gündem

 

Yorumlar 3
Gedavet magduru 2 15 Aralık 2016 18:29

Onca ailenin kul hakki boynunda.. Ayet hadisle sirtini AKP'ye dayasan ne cikar? Bunun bir de oteki dunyasi var

konyalı 09 Ekim 2016 17:23

konya meramda bsk.lığın süresince hiç bir şey yapmadınız,meramlıyı mağdur ettiniz.tekrar aday koyulmayınca ahbap bacanak ilişkileryle kendinizi kayseriye attınız,şimdide müsteşar,yakında bakan.size konyalı olarak hakkım helal değil

Gedavet Konutları Mağduru 15 Haziran 2016 01:33

Refik Başkana mesaj ; temel attın.Özetleyecek olursak; belediye arsasını kat karşılığı veriyor. 128 daire belediyenin olacak, 384 daire yapımcı firmanın, firma bu daireleri vatandaşa satıyor, ancak zamanında teslim edemiyor konutları 2 kez süre uzatılıyor vs. sonunda sözleşme fesih ediliyor. Şimdi durum ne? ; Vatandaşların ödediği paralarla belediyenin 128 dairesi (3 Blok) %98, diğer 6 Blok ortalama %85-90 bitirilmiş ve 3 blok hiç başlanmamış durumda. Sözleşme fesih edilince, tapularını alabilen ancak oturacak bir dairesi olmayan 170 daire sahibinin (alt yüklenici, üye vs.) dışındakiler paralarını ödemelerine rağmen tapularını da alamadılar ve alamayacaklar. Belediye, parası ödenmesine rağmen tapusu sahiplerine verilmeyen mevcut tüm dairelere sözleşmeyi gösterip el koyuyor. 128 daire alması gerekirken 342 daire (45 dairenin durumu belirsiz) alıyor. Belediyeye güvenerek ev alan vatandaşın evine ne gariptir ki belediye el koyuyor. Dolaylı olarak devlet eliyle vatandaş dolandırılmıyor mu?

Bakmadan Geçme