RANA ESMER DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ

Talas Şehit Levent Çetinkaya İlkokulu öğrencilerinden Rana Esmer, geçtiğimiz günlerde Gaziantep'te düzenlenen 'Uluslararası Çocuk Resim Yarışması'nda' dünya üçüncüsü olarak hem Kayseri'nin hem de ülkemizin gurur kaynağı oldu.

Uluslararası resim yarışmasında gurur verici sonuç
18 Nisan 2010 yılında Şırnak’ın Balveren mevkiinde teröristlerce gerçekleştirilen hain pusuda yaralanarak tedavi gördüğü GATA’da şehit olan ve Kayseri’nin 165’inci şehidi olarak kayıtlara geçen Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya’nın ismini taşıyan Talas Toki Şehit Levent Çetinkaya İlkokulu kentimizi bir kez daha gururlandırdı.
3/F sınıf öğrencilerinden Rana Esmer, öğretmeni Mehmet Ekinci’nin rehberliğinde geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ve 21 ülkeden 5 bin 913 öğrencinin 6 bin 100 eserinin yer aldığı  “Gaziantep Mizyat Art 29’uncu Uluslararası Çocuk Resim Yarışması’nda” 04-12 yaş grubunda dünya üçüncüsü oldu. Rana, bu başarısıyla aynı zamanda da Türkiye 1. oldu.
Talas İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Taceddin Tup, elde edilen başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek; “Şehitlerimizin adını taşıyan okullarda okuyan öğrencilerimizin böyle başarıları yakalaması ayrı bir mutluluk veriyorŞehit Levent Çetinkaya İlkokulu, gerek sanat, gerek spor, gerekse de akademik başarılarıyla son dönemlerde yakaladığı başarı çıtasını yükseltmeye devam ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “ diye konuştu.
Haber: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme