Ramazanın ilk cumasında camiler doldu taştı

Kentimizde Ramazan ayının ilk Cuma namazında camiler dolup taştı. Vatandaşlar başta Cami-i Kebir, Kalem Kırdı Camii ile Hunat Camileri olmak üzere birçok camide namazı avluda veya çevredeki sokak ve caddelerde kıldı.

 On bir ayın sultanı Ramazan ayının ilk Cuma namazında vatandaşlar başta tarihi zenginliği olan camiler olmak üzere kent genelindeki camilere akın etti. Ramazan ayının getirdiği manevi ortamda ilk Cuma Namazını kılmak isteyen vatandaşlar camilerin bahçesinde dahi yer bulmakta zorlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Cuma hutbesinde ise ’Kur’an ayı Ramazan’ konusunda cemaate bilgiler verildi.

Kepengini indiren camiye koştu

Cami Kebir’in yanı başındaki tarihi kapalı çarşı ve çevresindeki esnaflar dükkanlarının kepenklerini kapatarak camilere akın etti. Şehrin en işlek ve kalabalık caddelerinden olan Millet Caddesi Cuma namazı esnasında sessizliğe büründü.

Cuma namazını cemaatle birlikte kılan bazı vatandaşlar ise sonrasında bir köşeye çekilip Kuran-ı Kerim okuyarak manevi hazzı sonuna kadar yaşama imkanı buldular.

Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ

 

 

Bakmadan Geçme