Ramazan pidesinin fiyatları kafa karıştırıyor

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Selim Açık, ülke genelinde farklı gramajla yapılan ekmek olmaması gerektiğini belirterek yetkililerden bu uygulamaya bir an önce son verilmesi için çalışma yapmalarını istedi. 

Açık, ülke genelinde Ramazan ayı münasebetiyle gelenek hali alan ramazan pidesi üretimi gramaj ve tarifelerin yerel yönetimlerden bir an önce alınıp genel bir tarifeye tabi tutulmasının doğru olacağını belirterek, “Fırıncı meslektaşlarımızın ramazan pidesi yapımında gider kalemleri on, maya, susam, tuz ve işletme giderlerinden oluşmaktadır. Aynı hammaddelerden ve aynı yöntemlerde yapılan bir ürünün raiş fiyat belirlenmesi konusuna tabi ise neden farklı fiyatlarda yanlış uygulamadan üreticilerimiz ve vatandaşlarımız karşı karşıya geldiğine bir anlam veremiyoruz. Maliye, İçişleri veya Ekonomi bakanlığımızın bünyesinde bir komisyon kurulup fiyat tarifelerini ve gramajları iller bazında nüfus yoğunluğuna göre işletme giderlerinin fazlalına ve azlığına göre fiyat belirlemesi yapılması hem sektörümüz hem de vatandaş için daha şeffaf olacağını düşünüyoruz.” dedi.
Farklı fiyatlar kafaları karıştırıyor
“Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte her ilden yeni gramaj yeni fiyat tarifesi açıklaması iller bazında kafaları karıştırıcı durumlara neden oluyor” diyen Açık; “Farklı bir durum ise bir ilde ticaret ve sanayi odası üyelerine zam vermez iken aynı ilin esnaf sanatkârları zam verebiliyor. Bu durum fazlasıyla yönetmelik zafiyetine neden olmaktadır. Aynı ilde farklı gramaj, farklı fiyatların olmasına neden oluyor. İstanbul’da 350 gr pide fiyatı 1,80 TL açıklanırken Kayseri’de 450 gr pide 2 TL  Kütahya da 500 gr pide 2 TL ile geçen yılın fiyatını uygulayarak yetkililer tarafından zam yok açıklaması yapmaktadır. Bu durum meslektaşlarımızı zor durumda bırakarak, vatandaşlarımızın kafasının karışıklığına neden olmaktadır’’ 
Kurum Haber 
 

Bakmadan Geçme