Rahmet ayı başlıyor

İlk teravih bugün! Müslümanlar için maneviyatı kelimelerle anlatılamayacak kadar büyük olan, Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı mübarek Ramazan ayı bu akşam kılınacak ilk teravih namazıyla başlıyor.

İl Müftü Vekili Tandoğan Topçu, Ramazan ayı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında 
Rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan Ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunun yaşandığını belirterek, “Başkanlığımız tarafından, her yıl Ramazan ayında bireysel ve toplumsal hayatımıza ışık tutan önemli bir değer tema olarak belirlenmekte ve kamuoyunun gündemine taşınmaktadır. Söz konusu tema, Ramazan ayı boyunca etraflı bir şekilde ele alınmakla, toplumumuzda bir duyarlılık ve farkındalık oluşması hedeflenmektedir.” dedi
 
 
“İslâm inanç, kültür ve medeniyetinde "hak” kavramı oldukça geniş bir anlam yelpazesine sahiptir.” diyen Tandoğan şunları söyledi:
 
“Çağımızda hakların savunulması ve korunması amacıyla uluslararası düzeyde pek çok kurum ve kuruluşun varlığına rağmen yaşadığımız dünyada haksızlıkların, zulümlerin ve hak ihlâllerinin azalmak bir yana artıyor olması insanlığın geleceği adına kaygı vericidir. Dolayısıyla hak ve hakikat konusunun gündeme taşınmasına ve bu konuda bir bilinç oluşturulmasına ihtiyaç bulunmaktadır. Bu itibarla camilerimizde vaaz ve sohbetlerde "Üzerinde her canın hakkı var, bu Ramazan ve her zaman" teması çerçevesinde; "Üzerinde Her İnsanın Hakkı Var". "Üzerinde Her Çocuğun Hakkı Var”. "Üzerinde Anne-Babanın Hakkı Var". "Üzerinde Komşunun Hakkı Var” Bu Ramazan ve Her Zaman, alt başlıklarıyla etraflı bir şekilde işlenecektir.”
 
Sadaka-i Fıtır 16 TL
 
Tandoğan bu yıl Sadaka-i Fıtır Miktarının asgari 16 TL, Zekat Nisabının ise 80.18 Gr. Altın olduğunu sözlerine ekledi.
 
Kurum Haberi

                                                                                                                                            
                                                                                                 
                                                                                                                        
 
 

Bakmadan Geçme