'Polemik yapılmaması için kaldırdım'

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, biyografisinde yaptığı değişiklik ile ilgili basında çıkan haberler hakkında gazetemize açıklamada bulundu. Yazılı yapılan açıklamada haberde bahsi geçen FETÖ derneğiyle uzun zamandır bağlantısı olmadığını savunan Nergis, polemikten kaçınmak için özgeçmişinde değişiklik yaptığını söyledi.

 Kayseri Gündem’de yayınlanan  “NERGİS’in özgeçmişinde FETÖ düzenlemesi” başlıklı haberle ilgili Hülya Nergis, şahsına karşı ithamlarda bulunulduğu gerekçesiyle açıklama yaptığını söyledi. Nergis açıklamasında şu görüşlere yer ver;

“Polemik yapılmaması için kaldırdım”
“Özgeçmişimde bahsi geçen, Cihan Hukukçular Derneği, 2007 yılında kurulmuştur. Kurulurken Kocaeli Barosunda kayıtlı bulunan, sağ cenahtaki avukatların oluşturduğu bir dernekti. Nitekim aramızda AK Parti’li, MHP’li ve HAS Parti’li avukatlar vardı.

Derneğin amacı, Kocaeli’nde Ulusalcıların hâkimiyetinde olan Baroda daha etkin ve söz sahibi olmak, Kocaeli Barosundaki sol hâkimiyetini azaltmak, sağ cenahtaki avukatların organize olmalarını sağlamaktı. Ayrıca, avukatların mesleki anlamda sıkıntı ve sorunlarını çözme noktasında çalışmak ve meslektaşlarımıza yardımcı olma hedefimiz vardı. Kuruluşundan itibaren 1 yıl süre ile başkanlığını yaptım. Daha sonra başkanlığı devrettim. Dernek faaliyetlerine de katılmadım. Nitekim kurucular, dernek faaliyetlerini benim gibi sonradan bıraktılar. Bizden sonra dernekte görev alanları ve başkanlık yapan şahısları takip etmedim,  bize ulaşan haber, derneğin kapandığı şeklindeydi. Adı geçen dernek yöneticilerinin resmi bir kapanış yapmadıklarını FETÖ’den dolayı,  Kararname ile kapatıldığını, Kocaeli Yerel Gazetesinin haberi üzerine öğrendim. Bunun üzerine, polemik konusu yapılmaması için adı geçen Dernekle ilgili bilgileri CV’mden kaldırdım.

FETÖ Terör Örgütü çok sinsi çalışan, toplumun bütün katmanlarına ve Devletin bütün birimlerine sızmış, her yerde yapılanmış ve kendini gizleyen bir örgüttür. Maksadına ulaşmak için kırk yılı aşkın süredir Türk Halkının Milli ve Manevi değerlerini kullanarak, kendilerine çıkar elde eden, yani toplumu hem maddi hem de manevi yönden sömürmüş, sonunda da devletin bekasına saldırmış bir terör örgütüdür.

“15 Temmuz’da TBMM’ye giden ilk milletvekiliyim”
15 Temmuz akşamı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ilk gelen Milletvekili benim. Meclisin ışıklarını o akşam Bursa Milletvekili Sayın Hakan ÇAVUŞOĞLU, eşim Etem NERGİS ve Danışmanım Sami KELEK ile birlikte güvenlik güçlerinin mukavemetine karşı zorla açtırdık.  Daha sonra diğer vekiller gelmeye başladı, Vekillerle görevliler arasında münakaşa yaşandı. Ardından Genel kurul gösterilen mukavemete rağmen zorla açtırıldı. Nitekim daha sonra da hepimizin de bildiği gibi bombalama hadisesi gerçekleşti.  Yanı başımızdaki Polis Memurlarından yaralananlar oldu. Çok zor ve uzun bir gece yaşadık. Sabah 9:00’a kadar TBMM’deydik. Darbe girişimini ilk duyduğumda Devletimize ve Milletimize yönelen bu kahpe girişimi önlemek için, başta canım olmak üzere her şeyimi feda etmeye hazır olduğumu yürekten hissettim. Yapılan girişimin Ülkeme, bu Vatan topraklarına, Milletime, bizden sonraki nesillerimize derin bir ıstırap ve tarihi bir ayıp olarak bırakmayacağımızdan adım gibi emindim.   Allah, Milletimize bir daha öyle bir gece yaşatmasın. 

Ülke ve Millet olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Bu kadar gizli bir yapılanmayı Devletin organlarından söküp atmak ve cezalandırmak Devletin olmazsa olmazıdır. Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin seçilmiş bir Milletvekili olarak Devlete ve Millete karşı sorumluluklarımın farkındayım ve görevimin gereğini yapmak için de elimden gelen gayreti gösteriyorum.”
Kayseri Gündem
 

Bakmadan Geçme