PKK, saldırıları durdurmalı

MAZLUMDER Kayseri Şubesi, PKK'nın saldırıları durdurması gerektiğini söyleyerek kamu düzeni ve seçim güvenliği sağlanması çağrısında bulundu.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü münasebetiyle PKK’ya çağrı yaparak, silahlı mücadeleye son verilmesini istedi. Açıklamayı yazılı olarak yapan MAZLUMDER Kayseri Şubesi sekreteri Sadi Özmen: “MAZLUMDER Kayseri Şubesi Temmuz 2015 içinde meydana gelen Suruç katliamı, ardından PKK'nın Ceylanpınarda 2 polis memurunu yataklarında öldürmesiyle başlayan ve yakma, yıkma, yol kesme, şehirleri, şantiyeleri, mahalleleri, köyleri her türlü hukuku çiğneyerek işgal etme, insanları yüzlerce yıldır yaşadıkları şehirlerinden, köylerinden çıkarma şeklinde devam eden PKK saldırıları ülkemizde endişeli bir ortamın yaşanmasına sebep olmuştur” dedi.

20 Temmuz 2015'ten bu yana PKK saldırılarında hayatını kaybeden asker, polis, korucu, sağlık görevlisi ve sivil vatandaş sayısının 100'e yaklaştığını belirten Özmen: “Operasyonlarda ölen PKK mensubu sayısı da 100'lerce olarak basına yansımış bulunuyor. Sonuçta anaların ağladığı, kadınların dul, çocukların yetim kaldığı, insanların geleceğe endişe ile baktığı bir ortamı yaşamaya başladık.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! 1 Eylül Dünya Barış Günü münasebetiyle PKK'ya çağrımız tüm saldırılarını sona erdirerek silahlı mücadeleye son vermesi, daha fazla ülke insanının ölmesinin sebebi olmaması, hükümete ve TBMM'ye çağrımız saldırılara son verilip silahlara veda edilmesinin ardından barış ve kardeşlik çalışmalarının yeniden başlatılmasının yolunu açması. Ülkemizde barışın, kardeşliğin, güvenli bir hayatın ve 1 Kasımda yapılacak seçimlerde millet iradesinin her türlü baskı, korku ve şiddet ortamından uzak bir şekilde tecelli etmesi için her türlü hukuki düzenlemeyi yapması ve tedbirleri almasıdır” şeklinde konuştu.

 

Bakmadan Geçme