PASTIRMA ELDEN GİDİYOR

Kayzer' adı ile patent başvurusu yapan Bulgarlar pastırmanın kendi kültürlerine ait olduğunu iddia ediyor

 

Yunanistan'ın ardından Bulgaristan'da Türk mutfağına göz dikti. Bulgaristan, geleneksel lezzetimiz pastırma için patent başvurusu yaptı. Bulgaristan geçtiğimiz yıllarda Türkiye'ye has işkembe, paça, sucuk ve rakı gibi lezzetlerin tescilini almak istemişti. Ancak gelen tepkiler üzerine bu talebi geri çekmek zorunda kalmıştı. Avrupa Birliği Komisyonuna daha önce birçok defa başvuru yapan Bulgaristan henüz sonuç alamadı. Kayseri'nin eski ismi olarak bilinen 'Kayzer' adı ile başvuran Bulgarlar 'pastırmanın' kendi kültürlerine ait olduğunu iddia ediyor. Kayseri Ticaret Odası ise konuyla ilgili itiraz dilekçesi verdi. Gerekli çalışmalarını da sürdürdüklerini söyleyen Kayseri Ticaret Odası yetkilileri pastırmanın Kayseri'ye özgü olduğunu en kısa zamanda yaptıkları çalışmalarla açıklayacaklarını belirtti.

Bakmadan Geçme