Pancarı soğuk vurdu

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, son birkaç gün içerisinde çeşitli bölgelerde daha önceden ekilip çıkmış olan pancarları soğuk ve kum fırtınasının vurduğunu belirterek 'Bundan dolayı çiftçimiz tekrardan ekmek durumuyla karşı karşıya kaldı. İnşallah bundan sonra bu tür sıkıntılar yaşanmaz, çiftçimiz inşallah ektiği ürünün hayrını ve bereketini görür' diye konuştu.

Kayseri Şeker tarafından 63’üncü kampanya dönemi için başlatılan pancar ekim törenlerinin, Develi Bölgesindeki ekimi Sindelhöyük Mahallesinde dualar eşliğinde yapıldı. 
Törene Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ile AK parti ilçe Başkan'ı Mehmet Durukan, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Yönetim Kurulu Üyelerinden Hurşit Dede, Genel Müdür yardımcılarından Osman Canıtez, Bölge Müdürlüğü ekipleri ve Bölge çiftçileri katıldı.
Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Dualarla ilk tohumları topraklarla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; “Çiftçilerle birlikte bu tür organizasyonlarda içi içe samimi bir şekilde beraber olması bizleri çok mutlu etti Bu toprakla buluşan tohumlarımızın ve diğer bölgelerdeki çiftçilerimizin de bereketli bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.
Ekimin çiftçiler için bereketli olmasını temenni eden Başkan Hüseyin Akay, “Özellikle son birkaç gün içerisinde çeşitli bölgelerimizde daha önceden ekilmiş ve çıkmış olan pancarları soğuk vurdu ve bundan dolayı çiftçimiz tekrardan ekmek durumuyla karşı karşıya kaldı. Tabi soğuk değil aynı zamanda da kum fırtınasından da etkilenen yerlerimiz oldu. Tabi kısmet bu. Allah’ın takdiri çiftçinin işi zor. Tabiat şartlarından etkileniyor. Biz Cenab-ı Allah'tan felaketten ve afetten koruması için niyaz ediyoruz. Bereketli olmasını diliyoruz. İnşallah bundan sonra bu tür sıkıntılar yaşanmaz, Mevsim normal bir şekilde seyreder yağışlar bol olur. Çiftçimiz inşallah ektiği ürünün hayrını ve bereketini görür” diye konuştu.

Pancar çiftçisi Osman Evli ise, “2002 den beri pancar ekiyorum. Evet bu daha önceleri şeker oranlarımız 13-15 civarlarında geliyordu. Verilen Eğitimlerin sayesinde pancar kooperatifinin de katkılarıyla gübrede bazı değişikler yapıldı ve şeker oranımız yükseldi.” ifadelerini kullandı.
İHA
 

Bakmadan Geçme