ÖZKANLI, KAHRAMANMARAŞ KİTAP FUARINDA'YDI

Toplumların hayatında kültür sanat ve edebiyat olmazsa olmazların başında gelir. Kültür, sanat ve edebiyata gereken değerin verilmediği zaman o toplumun eli ayağı tutulmuş ve dili suskun kalmıştır. Böyle toplumların geleceğinden endişe duyulması normaldir.


Toplumların hayatında kültür sanat ve edebiyat olmazsa olmazların başında gelir. Kültür, sanat ve edebiyata gereken değerin verilmediği zaman o toplumun eli ayağı tutulmuş ve dili suskun kalmıştır. Böyle toplumların geleceğinden endişe duyulması normaldir.
Kitap, insan hayatında ruhsal beslenmenin en önemli faktörlerinin başında gelir. Rabbimizin ilk emri “ Oku” emriyle başlar. Bu okumanın önemini en güzel şekilde ifade etmektedir.
Kitap okumayı sevdirmenin en kısa yolu kitaba kolay ulaşmaktan geçer. Bu anlamda kitap fuarlarının önemi ortaya çıkmaktadır. Her ilde yapılması gereken kültür ve sanat ve edebiyat etkinliklerinin ilk basamağı kitap fuarlarıdır.
Son zamanlarda Adana Çukurova Tüyap, Kayseri ve Konya Kitap fuarlarında imza günlerinde bulundum. Son olarak 12-21 Aralık 2014 Kahramanmaraş Kitap Fuarına katıldım. Kahramanmaraş Belediyesini hizmetin zirvesini yakaladığı için kutluyorum. Hizmet çıtasını çok yüksek tutmuşlar. Yazar, yayınevi ve halk oldukça memnun olduklarını ifade ettiler. Bu kaliteli hizmetlerini bir yazar olarak ayakta alkışlıyorum. Gerek belediye gerekse halk fuara gerekli desteği verdiler. Binlerce insanla fuar alanı dolup taştı. BK,tap fuarının önümüzde ki yıllarda da başarılarla devamını diliyorum.
Kahramanmaraş Belediyesi davet ettiği 100 e yakın yazarın her türlü ihtiyacını düşünmüş ve ona göre işlerini programlamış. Kaldığım üç gün boyunca saat gibi tıkır tıkır işleyen bir organizasyonda bulunmanın mutluluğunu bir yazar olarak doyasıya yaşadığımı açık yüreklilikle ifade ediyorum.
    Yol parasından konaklamaya, yemekten ulaşıma, tanıtımdan hediyelere kadar her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülüp uygulamaya konulmuş. Kahramanmaraş Belediyesi kültür sanat ve edebiyata nasıl destek verilirmiş onu cümle âleme göstermiş oldu. Yazara ve yayınevlerine hak ettiği değerin nasıl verileceğini tüm Türkiye’ye duyurdu. Hizmeti geçenlerden Allah razı olsun.
Bu güzelliğe emek verenleri tek tek saymak istiyorum. Çünkü bu çalışma başka şehirlere de örnek olsun. Başta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet ERKOÇ, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Mehmet Fethi YANARDAĞ, Kütüphane ve Müzeler Şube Müdürü Necati KAHVECİ, Kültür Sanat ve Turizm Şube Müdürü Serdar YAKAR, Sosyal İşler Şube Müdürü Yaşar KAYMAK, Basın Yayın Şube Müdürü Mustafa SEMERCİ, Kütüphane ve Müzeler Müdür Yardımcısı Ali Ufuk GÖÇKIRAN, Âdem KARATEPE, Hakan KOCABIYIK, Samet KAYMAK, Harun DEDEOĞLU VE Burak ÖZGER’e çok teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum.
Yazarlara en güzel hizmeti sunan Sular Oteli personeline, güler yüzleri ve nezaketleriyle bizleri sürekli otelden fuara taşıyan değerli kardeşlerime, ismini hatırlayamadığım emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.
Fuar için aylar öncesinde çalışmalar yapıldığına da şahit oldum. Ekim ayında Kayseri Fuarında Kahramanmaraş Belediyesi Kültür Sanat ve Turizm Şube Müdürü Serdar YAKAR ve ekibinin titiz ve hassas çalışmalarını biliyorum.   İnceleme ve araştırmalarına şahit oldum.
Başarı öyle kolay gelmiyor. “Emek olmadan yemek olmuyor.” “Zahmet olmadan rahmet gelmiyor.” “Cefa çekmeden sefa sürülmüyor.” Büyük ve hummalı bir çalışma sonucunda ortaya mükemmel 4x4 lük bir hizmet çıkmış. “Marifet iltifata tabidir.” “Müşterisiz mal zayidir” Yapılan güzellikleri anlatalım ki başka kurum ve kuruluşlara bu güzel organizasyon örnek olsun.
Kitap Fuarlarının yazarlar açısından diğer bir güzelliği dostlarımızla yeniden bir Raya gelmek ve muhabbet sofrasını yeniden oluşturmaktır. Fuarlar aylardır hatta yıllardır sanaldan tanıdığımız ama yüz yüze görüşemediğimiz değerli yazar dostlarımızla yeniden buluşmaya vesile oluyor.
3 günlük imza günümüzde görüştüğümüz şu anda aklımda kalan dostlarımı da hatırlatmak istiyorum. Öncelikle “63 Damla Mürekkebin Aşkı” eserinin imza gününe aciz şahsımı davet eden Vefa Yayın Dağıtıma, yayınevi bünyesinde hizmet veren Önemli, İlmek, C Planı, Hepsi Çocuk, Rika Yayınlarına, yayınevinin vefakâr ve cefakâr erleri Vefa SOSYAL ve Said GİRAY’a çok teşekkür ediyorum. Standa emeğini ve yüreğini koyarak hizmet eden Hasan GÜL kardeşime de şükranlarımı sunuyorum.  
Fuar esnasında Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan KÜÇÜKDAĞLI ile görüşme imkânımız oldu. İlgilerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Vefa Yayınları standında birlikte imza günü yaptığımız çok değerli yazar kardeşlerim Demirhan KADIOĞLU, Hatice Kübra ERGİN, Cihangir İŞBİLİR’e de teşekkür ediyorum. Demirhan kardeşimizle otelde ve fuarda 3 gün birlikte güzel anılarımız oldu. Değerli ve saygın kişiliği, nezaketi ve beyefendiliğine, usta kalemine hayran kaldım. Can Kardeş ve Bizim Radyo’da değerli hizmetine devam etmektedir. Cihangir İŞBİLİR kardeşimiz 20 yılık usta gazeteciliği ve yazarlığıyla okuyucularına A. Muhsin MERİÇ imzasıyla hitap etmektedir. Bu kardeşlerimle aynı ortamda bulunup, aynı yayınevi standında imza atmak bizim için mutluluk oldu. Kardeşimizin başarıları daim olsun.
3 günlük süre içerisinde az da olsa Bahaeddin KARAKOÇ, İhsan Süreyya SIRMA, Fahrettin GÜN, İsa KOCAKAPLAN, Cemal NAR, Arif EREN, Mehmet MORTAŞ, Mola Yayınlarından Gönül AKTÜRK, Uğur Tuna Yayınlarından Uğur TUNA, Ercan TUNA, Necla Arslan KURT, İnci OKUMUŞ, Nagable Ayşe AKPINAR, Canan Meydanlı SARIOĞLAN gibi değerli yazarlarla az da olsa sohbet imkânımız oldu. Yıllar önce “Yedi Güzel Adam”dan biri rahmetli Mehmet Akif İNAN üstadımızın genel başkanımız olduğu süre içinde Eğitim Bir Sendikasından tanıştığımız Kahramanmaraş’ta “Edebiyat Yaprağı” dergisini başarıyla çıkaran Ali Haydar TUĞ üstadımızla görüşüp konuşma imkânımız oldu. Ayrıca Yıllardır sanaldan tanıştığımız Rana İslam DEĞİRMENCİ, Sinan KARAKAŞ, Mehmet Ali ABAKAY ile görüşmek ve muhabbet etmek nasip oldu. Ayrıca Hayrat Vakfından gül yürekli kardeşlerimizle de sohbet imkanı bulduk. İmza günümüzde bizi yalnız bırakmayan Ali Ramazan ALAS, İsmail AKKÖK, Erkan ÇANGAL gibi değerli kardeşlerimiz de oldu. Rabbim onlardan razı olsun. İsimlerini yazmayı unuttuklarım olduysa haklarını helal etsinler.
“Gönül ne çay ister ne kahvehane, gönül sohbet ister çay bahane” derler. Önemli olan gönül birlikteliği ve insanlar arasında hoş sohbet yürek yüreğe muhabbettir gönülleri mutlu eden. Biz de bu fuar süresince bu güzelliği yaşamış olduk.
Kültür sanat ve edebiyat adına yapılan bu çok güzel ortamı bizlere sağlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ve Vefa Yayın Dağıtıma bir kez daha teşekkür ediyor hizmetlerinin daim ve başarılarla geçmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Kültür sanat ve edebiyat dolu nice günlerde buluşma dualarımla… 

Bakmadan Geçme