ÖZHASEKİ'NİN HAŞEMA DAVASI

Haseki Tekstil'in ortaklarından Hacı Mustafa Özhaseki, Mersin Erdemli'deki Aykent Tatil Site Yönetimi'ne, sitede haşema ile havuza girilmesine izin verilmediği için dava açtı. Özhaseki, haşemayı din hürriyeti olarak savunurken site yönetimi de, denizden çıkıp havuza girmek isteyen haşemalı bayanların istemeyerek de olsa, haşemaların ceplerinde havuza deniz kumu taşıdıkları için havuzun kirlendiği ve sık sık tahliye borularının tıkanması gerekçesiyle izin verilmediğini savundu.

GENEL KURUL KARARI
 AK Partili Mehmet Özhaseki’nin kardeşi, Erdemli’deki Aykent Sitesi’nin yönetimi hakkında, haşemayla havuza girilmesine izin verilmediği gerekçesiyle dava açtı. Davacı, haşemayı “din hürriyeti” olarak savunurken site yönetimi de “hijyen” dedi. Aykent Site Yönetimi 19 Temmuz’da yapılan genel kurulda, yüzme havuzuna haşema ile girilmesinin yasaklanması yönünde karar aldı.
 
DİN HÜRRİYETİNE AYKIRI
 Özhaseki, sitede haşameyla havuza girilmesinin yasaklanmasının ‘din hürriyeti’ne aykırı olduğunu savundu. Site yönetimi ise haşemayla havuza girilmesinin yasaklanmasını “hijyen” şartlarına bağladı. Taraflar arasındaki anlaşmazlıkla ilgili son sözü Erdemli Sulh Hukuk Mahkemesi verecek.
 
HAŞEMA İNANCA UYGUN MAYO
 Davanın ilk duruşmasında davacı Özhaseki adına gerekçelerini açıklayan avukat Mehmet Tav, haşemanın dini inançlara uygun bir mayo olduğunu, site yönetiminin haşema ile ilgili kararının dini duygulara karşı alınmış bir karar olduğunu söyledi.
 
HAŞEMAYLA HAVUZA KUM TAŞINIYOR
 Davalı vekili avukat Suna Zor da, haşema ile önce denize, sonra havuza girilmesi durumunda havuza kum dolduğunu, bu nedenle havuzun hijyen şartlarının sağlanması için haşema ile girilmesinin yasaklandığını vurguladı. Mahkeme, kararını 5 Şubat 2020’de verecek.

 
 
 

Bakmadan Geçme