Özhaseki'den Doğu ve Güneydoğu müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'den PKK teröründen bıkan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki vatandaşlara müjde. Hükümetin bu bölgeler için 'Kalkınma Planı' hazırladığını açıklayan Bakan Özhaseki, " Yapılan kalkınma nasıl olacak, vatandaşın hasarı nasıl giderilecek, Başbakan tarafından açıklanacak" dedi.

 İnternet haber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık ve İnternet haber yazarı Süleyman Özışık'a özel röportaj veren Özhaseki, Kürt vatandaşların PKK'ya desteğinin bittiğini söyledi.

Özhaseki, "Hepsinin edindiğimiz ortak fikir şu, 'bizim PKK dediğimiz örgüt ile savaşan akrabalarımız var fakat bu son olaylar başladığında biz onların yanında yer almadık, devletin yanında yer aldık. Müthiş bir olay bu, o zaman bunun kıymetini bilin' diye ifade ettiler ve biliyoruz kıymetini" diye konuştu.

Sur müthiş bir yer olacak

“Güneydoğu'da iş sadece TOKİ'ye düşmüyor. Belki işin sadece ev yapma bölümü düşüyor, onun dışında Güneydoğu'da birçok iş var.” diyen Bakan Özhaseki; “ 6 ilçe bir tarafta, Sur bir tarafta böyle görmek lazım. Diyarbakır Sur ayrı onun dışında Şırnak, Yüksekova ve Nusaybin gibi ilçeler ayrı. Sur içerisinde 2012 yılında belediyenin de tasdiklediği kurum amaçlı imar planı var. Burası tarihi bir bölge. Onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış, bin 200 civarında tescilli eser var. Birincisi, Kiliseler, camiler, havralar, hanlar, hamamlar bunların hepsi korunacak. İkincisi ise, Sur içerisinde çöküntü evler olmayacak, koruma amaçlı imar planına uygun geleneksel evler yapılacak. Üçüncüsü sokaklarda bütün dükkanların üzerindeki kirlilik inecek. Sur'un kendine has tarihi dokusu korunduğu gibi, geleneksel yaşamda sürdürülecek. Bazıları özellikle bu terör örgütünün siyasi uzantıları, burada zenginlere peşkeş çekilecek, TOKİ konutları yapılacak falan hepsi yalan. Öyle bir şey yok. Sur'da koruma amaçlı imar planı var ve buna harfiyen uyulacak. Sur müthiş bir yer haline gelecek” dedi

Hiç kimse öz yönetim istememiş

Sur’a her gittiklerinde değişik gruplarla bir araya geldiklerini belirten Özhaseki şunları söyledi:

“İlçenin muhtarları, STK üyeleri ile oturduğumuz gibi bölüm bölüm de kimi imamları kimi öğretmenleri kimi velileri toplayıp sohbetler ediyoruz. Hepsinin edindiğimiz ortak fikir şu; "Bizim PKK dediğimiz örgüt ile savaşan akrabalarımız var fakat bu son olaylar başladığında biz onların yanında yer almadık, devletin yanında yer aldık. Müthiş bir olay bu, o zaman bunun kıymetini bilin" diye ifade ettiler ve biliyoruz kıymetini. Vatandaş eğer devletten yana tavır koymuşsa, devletin hizmeti devreye girecektir. Sayın Başbakan açıklayacak, Doğu ve Güneydoğu'da yapılan kalkınma nasıl olacak, vatandaşın hasarı nasıl giderilecek açıklanacak. Şimdi oralarda oyumuzun yüzde 4-5 olduğu yerlerde ben geziyorum, kendilerinin (HDP) yüzde 90 olan yerde biz ve milletvekilleri gezemiyor. Her yerde gezmeye devam ediyorum, Silopi, İdil... İnsanları öyle bir yönlendirmişler ki hiçbir şekilde yüzleri yok, hiç kimse öz yönetimde yanan olmamış ki. Gidin bizi temsil edin demişler sadece, haklarının savunacaklarını düşünmüşler.”

Kurumsal Haber 

Yorumlar 1
GEÇ O İŞLERİ 26 Ağustos 2016 12:37

YA HELE ŞU TERÖR İLLETİNİ BİTİRİN...BAŞKA İHSAN İSTEMEZ.. BU GÜN YİNE 11 ŞEHİT MALESEF...75 POLİSTE YARALI.

Bakmadan Geçme