Özhaseki çevre vizyonunu açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, çevre vizyonunu açıkladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak insanların sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının teminatı olduklarını belirten Özhaseki, "İnsanı, şehir ve tabiat arasında bir seçim yapmak zorunda olan değil, şehri ve tabiatı iç içe yaşayan bir varlık olarak daha da yüceltiyoruz." dedi.

 Çevreyi üretim ve tüketim mekanizmasının bir parçası olarak değil, gelecek nesillerin bir emaneti olarak gördüğünü söyleyen Bakan Özhaseki, "Çevreye gösterilecek olan hassasiyetin en karlı yatırım olduğunu biliyor, sağlıklı bir yaşamın sağlıklı bir çevreyle mümkün olduğu bilinciyle hareket ediyoruz.

Doğal alanlarımızı koruyor, iyileştiriyoruz. Tüm doğal alanlarımızda, insan faaliyetlerinin zararlı etkilerini azaltıyor, hem insanımızın hem de doğanın sağlığını koruyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Evren ve insan odaklı bir çevre

 

Kâinattaki her şeyin bir düzen, adalet ve denge içinde kendine yer bulduğu inancına sıkı sıkıya bağlı olduğunu belirten Özhaseki, "Nasıl ki, bal arısı çiçeğinden yararlandığı ağaca ya da bitkiye zarar vermiyorsa; bizler de bu hassasiyetle, ihya etmekle sorumlu olduğumuz çevreyle uyumlu politikalar geliştiriyoruz." dedi.

Doğayı koruyarak, tabiî ve ekolojik dengelerin bozulmaması için büyük bir hassasiyetle çalıştıklarını, Çevresel ahlâk ruhunu; daha yaşanabilir bir dünya için gelecek kuşaklara aktarmayı görev bildiklerini söyleyen Mehmet Özhaseki, çevre kirliliğini azaltmak, atık maddelerin gelişigüzel atılmasını önlemek ve Böylece iklim değişikliğine sebep olan tüm etkenleri denetim altına almak için yeni projeler ürettiklerini vurguladı.

Kayseri Gündem

 

 

Bakmadan Geçme