- Haberler
- Gündem
- Özel Dünyam Hastanesi Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Uzmanı Arslan'dan Manyetik Rezonans Terapi Yöntemi
Özel Dünyam Hastanesi Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Uzmanı Arslan'dan Manyetik Rezonans Terapi Yöntemi
Özel Dünyam Hastanesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı olarak görev yapan Ülkü Koç Arslan, manyetik rezonans terapi ile ilgili bilgiler verdi.Manyetik rezonans terapi ile ilgili bilgiler veren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Ülkü Koç...
Özel Dünyam Hastanesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı olarak görev yapan Ülkü Koç Arslan, manyetik rezonans terapi ile ilgili bilgiler verdi.
Manyetik rezonans terapi ile ilgili bilgiler veren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Ülkü Koç Arslan, "Manyetik rezonans terapi 1988 yılından beri tıp dünyasında kullanılan ancak son 6 yıldır kullanımın yaygınlaştığı ağrı tedavisinde alternatif yeni bir tedavi metodudur. Tüm ağrılı durumlarda genel olarak kullanılabilen bir tedavi yöntemidir. Etkisini vücudun savunma sistemini güçlendirerek, vücutta hücre yenilenmesi hızlandırarak, hücre yıkımını azaltarak özellikle kemik doku, kıkırdak doku ve bağ dokuda kolejen sentezini arttırarak gösterir. Ayrıca ağrılı dokularda kan akımını hızlandırarak ağrı yapan maddelerin bu bölgelerden uzaklaştırmasını ve doku beslenmesinin hızlandırılmasını sağlar. Koruyucu bir tedavi yöntemidir. Vücuda herhangi bir yük vermez. Herhangi bilinen bir yan etkisi yoktur. Dokularda yenilenmeyi sağladığı için hasarlanmış dokunun kendisi tarafından iyileşmesini sağlar" diye konuştu.
Hastalığın tedavi yöntemine değinen Arslan, "Kullanım alanları kemik erimeleri, bunda özellikle ağrıyı azaltma, kemik yapımını arttırarak kemik kütlesini arttırma gibi bir etkisi görülmektedir. Bunun dışında iskelet sisteminin herhangi bir noktasında omurga, omuz , diz, ayak bileği, kalça başta olmak üzere eklem kireçlenmelerinde yumuşak doku romatizması dediğimiz fibromiyalji, eklem romatizmalarının kronik dönemlerinde uygulanabilecek tedavi yöntemidir. Tedavi hastanın kliniğine göre planlanır. Önce hekim tarafından tanı konulduktan sonra ortalama 7 ile 10 seans gibi tedavi programı hazırlanır. Her seans 1 saat sürelidir. Seans sonrasında hasta normal yaşantısına devam edebilir. Herhangi bir halsizlik, yorgunluk, bitkinlik gibi bir yan etkisi olmaz. Seanslar bittikten sonra ortalama 14 ile 20. günde ağrı kesici özellik ortaya çıkmaya başlar. Ortalama 9 ayın sonunda yüzde 85’in üstünde tedaviye cevap alınır. Hastanın tedavisi sırasında amacımız hücre yenilenmesini hızlandırmak" şeklinde konuştu.